Labus i Čović različito o raspisivanju vanrednih izbora

Izvor: B92

Četvrtak, 11.09.2003.

10:23

Default images

Lideri G17 Plus i Demokratske alternative Miroljub Labus i Nebojša Čović složili su se u četvrtak uveče da je potrebna izmena izbornog zakona, ali su se različtio izjasnili o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji. Posle dvočasovnih razgovora u sedištu DA, na inicijativu G17 Plus, Labus je rekao na konferenciji za novinare da razume razloge zbog kojih DA ne može da se izjasni za vanredne izbore.

Čović je rekao da je stranka čiji je on predsednik, prihvatila i predlog premijera Srbije Zorana Živkovića za razgovore, i da će učiniti sve da se postojeća institucionalna i politička kriza prevazidje. Lideri obe stranke su rekli da je veliki deo razgovora protekao o pitanju Kosova, a Čović je izrazio zadovoljstvo što na osnovu razgovora sa Labusom, može da zaključi da stavovi te stranke o Kosovu nisu onakvi kakvi su predstavljeni u javnosti, odnosno da se G17 Plus ne zalaže za nezavisnost Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: