Petak, 15.09.2000.

21:07

NAJAVLJENE TUZBE ZA INCIDENT U MITROVICI, REAKCIJE STRANAKA

Izvor: B92

Default images
Demokratska opozicija Srbije u Kosovskoj Mitrovici najavila je u petak da ce podneti krivicne prijave protiv nekoliko funkcionera vladajucih partija u tom gradu, za koje smatra da su odgovorni za napad na predsednickog kandidata DOS-a Vojislava Kostunicu tokom posete Kosovu. Funkcioner Demokratske stranke Srbije Marko Jakic rekao je da ce prijave biti podnete protiv Ljubise Maravica, predsednika odbora SPS u Kosovskoj Mitrovici, gradjana Dragana Delibasica i Rajka Sekularca, kao i protiv Stevana Vulovica, sekretara odbora SPS u Zubinom Potoku. Za jucerasnje incidente, Jakic je rekao da su "sramni", navodeci da je Kostunica bio u tom gradu u septembru prosle godine i u martu ove godine i da je tada srdacno docekan, ali da kao predsednicki kandidat "izgleda postaje opasan za SPS".

Vise opozicionih partija u Srbiji osudilo je u petak kamenovanje predsednickog kandidata DOS-a u Mitrovici. Predsednik Demokratske stranke Zoran Djindjic rekao je na promotivnim skupovima u Krusevcu i Trsteniku da se "samo u Srbiji na predsednickog kandidata baca kamenje". Predsednik Reformista Vojvodine Miodrag Isakov izjavio je na konferenciji za novinare u Novom Sadu da napad na Kostunicu "mnogo govori i o Srbima na Kosovu". "Ako su Srbi sa Kosova mogli da se tako ponasaju prema Kostunici koji je pokazao najvecu brigu prema Kosovu, onda mozemo zamisliti kako su se ponasali prema Albancima i zato se Albanci danas tako ponasaju prema njima", rekao je Isakov. Visoki funkcioner Nove demokratije Zarko Jokanovic ocenio je da je incidente u severnom delu Mitrovice pocinila "grupa placenika rezima", rekavsi da su pocinioci za taj posao bili placeni sa po 3.000 dinara. "Zasto Slobodan Milosevic nije otisao u Mitrovicu da se obrati gradjanima, pa da vidimo kako bi proao", rekao je Jokanovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: