Saslušan osnivač firme "Hejvord" sa Maršalskih ostrva

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2003.

09:53

Default images

Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Srbije u sredu je saslušala osnivača kompanije "Hejvord" sa Maršalskih ostrva povodom autentičnosti računa te firme sa kog je navodno uplaćen novac za G17 plus i Insitut G17. Kako saznaje B92, osnivač "Hejvorda" je u Beograd došao kako bi dao iskaz u okviru istrage koju policija vodi u vezi s međusobnim optužbama G17 plus i činovnika Vlade Srbije. Savetnik premijera Srbije za bezbednost Zoran Janjušević i izvršni direktor Agencije za sanaciju banaka Nemanja Kolesar pozvali su prethodno čelnike G17 plus da kažu da li su preko računa "Hejvorda" usmeravana sredstva za finansiranje te stranke i Instituta G17, gotovo 19 miliona evra. G17 plus je negirao navode da ima bilo kakve veze sa osobom koja je bila ovlašćeno lice za privatni račun na Maršalskim ostrvima, precizirajući da je ta osoba radila u državnoj ustanovi, ali da ju je bivši guverner Mlađan Dinkić pre godinu dana otpustio zbog osnovane sumnje o postojanju konflikta interesa.

Predrag Marković iz G 17 plus tvrdi da nema ništa protiv da budu ispitani svi navodi Janjuševića i Kolesara, ali traži i da za njih dvojicu, koje je ta stranka osumnjičila za "pranje novca" na osnovu dokumenta mađarske policije, bude utvrđena odgovornost. "Sporno je to što lica koja ne taje konflikt interesa, koja ne taje tačnost onoga što se pojavilo u javnosti, što je pitanje Tužilaštva, koriste Vladu Strbije da sa njene govornice nastavljaju aferu. Ali, nemam ništa protiv da sve bude ispitano i da bude ustanovljena bila čija odgovornost", kaže on.

Kako B92 saznaje u MUP, i Janjušević i Kolesar su dali izjave policiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: