Nebojša Čović: nisam štitio Legiju

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2003.

21:52

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović demantovao je u četvrtak uveče optužbe bivšeg načelnika Resora državne bezbednosti Zorana Mijatovića da je štitio komandanta rasformirane Jedinice za specijalne operacije Milorada Lukovića Legiju i da je raspoređivao policiju na jugu Srbije.

Čović je Radio televiziji Srbije kazao da "nije ni bilo sporno" da su akciju hapšenja bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića izveli pripadnici rasformirane Jedinice za specijalne operacije, koja je tada bila deo MUP-a Srbije. "Što se tiče legitimacija, sama je policija objavila da su te legitimacije MUP-a i DB-a imali svakojaki likovi. Ne treba da mi stavlja gospodin Mijatović u usta ono što ja nikad nisam rekao", rekao je Čović.

Čović je Mijatovićeve navode o svojim odnosima sa Legijom okarakterisao kao "klasičnu laž i neistinu". "Ja nikada nisam raspoređivao policajce na jugu Srbije. Zna se ko je to radio, a s kim je Legija imao kontakte, kako je sarađivao i ko mu je davao određene zadatke, podatke i ostalo - mislim da to gospodin Mijatović može mnogo bolje da objasni nego ja", rekao je Čović.

On je Mijatovića pozvao da objasni u kom svojstvu govori - da li kao zamenik načelnika RDB-a ili kao sadašnji savetnik ministra unutrašnjih poslova Srbije Dušana Mihajlovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: