Analitičari: Nakon vanrednog stanja jači sukob DOS-DSS

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.04.2003.

17:24

Default images

Analitičari smatraju da će se, posle ukidanja vanrednog stanja, konflikti između DOS-a i DSS-a pojačati.

"Posle ukidanja vanrednog stanja, stvari na srpskoj političkoj sceni će još više smrdeti", kaže asistent na Filozofskom fakultetu i urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović: "Postoji realna opasnost da nakon ukidanja vanrednog stanja da se produže represivni aspekti vanrednog stanja i da se više-manje ozvaniči pod drugim imenom neka vrsta prećutne, apsolutne političke supremacije, da ne kažem monopola, vlasti, odnosno vladajućeg DOS-a. Ili, pak, da ono bude ukinuto, a da se političke razmirice rasplamsaju i da utonemo u jedna politički haos iz kojeg nije jasno kako možemo isplivati".

Recept za izlazak iz tog haosa bi, prema Đorđu Vukadinoviću, bili izbori i to što pre to bolje. On je dodao da je podrška građana Vladi trenutno zasnovana na osećanju šoka i solidarnosti, medijskoj restrikciji i nadi da će obećanja od 5. oktobra biti ispunjena, ali da na to ne treba računati na duži period. Istraživač Instituta društvenih nauka Vladimir Goati upozorava da su, tokom trajanja vanrednog stanja, u odnosima DOS-a i DSS-a "isprobana sva sredstva iz demokratskog arsenala". Vladimir Goati je dodao da, posle ukidanja vanrednog stanja, ne očekuje ništa novo na političkoj sceni, ali da bi G17 plus mogao biti jezičak na vagi u političkom konfliktu između DOS-a i DSS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: