SPO ce pozvati opoziciju na okrugli sto

Izvor: B92

Utorak, 28.09.1999.

21:00

Default images
Portparol SPO Ivan Kovacevic izjavio je da ce ova stranka ucestvovati na okruglom stolu opozicije najavljenom za prekosutra kada ce pozvati druge stranke da se pridruže zahtevu za prevremene demokratske izbore. Kovacevic je na konferenciji za novinare takodje rekao da predsednik SPO-a Vuk Draškovic u nacelu nema ništa protiv susreta sa predstavnikom Saveza za promene, Dragoslavom Avramovicem. Avramovic je izjavio u utorak da ocekuje da ga iz Srpskog pokreta obnove pozovu na sastanak sa predsednikom te stranke Vukom Draškovicem. "Nije rec o posrednickim aktivnostima, niti ja mirim one koji su posvadjani. Jednostavno, tražim podršku za svoj ekonomski program jer mislim da nema suštinskih razlika izmedju partija demokratske opozicije u gledanju na ideju prelazne vlade i na zahtev za raspisivanje izbora", rekao je Avramovic za list "Danas". On je u utorak dobio zvanicnu podršku studentske organizacije “Otpor” za predlog da formira buducu prelaznu vladu. Kako nam je sam rekao preostaje mu da razgovara i sa celnikom Pokreta za demokratsku Srbiju generalom Momcilom Perišicem a do sada je, kako kaze, dobio podršku Nebojse Covica iz Demokratske alternative, Dusana Mihajlovica iz Nove demokratije, Dragana Veselinova celnika Koalicije Vojvodina. Veselinov je potvrdio nakon sastanka sa Avramovicem u utorak da Koalicija Vojvodina u potpunosti podržava njegov koncept prelazne vlade, kao i njegov ekonomski program, i precizirao da bi sve ekonomske poslove u buducoj Srbiji trebalo tako postaviti da racuni izmedju Srbije i Vojvodine odmah budu cisti. Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da ce njegova partija ucestvovati na okruglom stolu opozicije u cetvrtak, ocenjujuci da je taj razgovor prilika da opozicija usaglasi stav oko izbornih uslova. "Dogovor unutar opozicije ojacao bi i njene pozicije za eventualne pregovore sa vlastima oko uslova za izbore", rekao je Koštunica agenciji Beta dodajuci da je umereni optimista kada je rec o dogovoru opozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: