Utorak, 31.01.2006.

13:25

Šta da rade učenici

Učenici jedne osnovne škole pored Londona više ne smeju da dižu ruke pri odgovaranju na postavljena pitanja.

Izvor: B92

Default images

Uprava osnovne škole u Dagenemu, pored Londona, donela je odluku da učenici više ne smeju da podižu ruke ako znaju odgovor na pitanje jer to povećava osećaj ugroženosti onima koji se ne javljaju, prenosi slovenačka TV POP.

Ruke uvek podižu isti učenici, dok ostali pasivno sede, a kada učitelj želi da pita manje aktivnu decu, to ih uplaši ili izazove paniku jer gradivo ne znaju ili misle da ne znaju, objašnjavaju u školi. Zbog toga je uveden sistem "poziv prijatelju u nevolji", kada učenik koji ne zna da odgovori imenuje drugog učenika, koji odgovara umesto njega. Prema pisanju engleskih medija, novi sistem je povisio stepen pažnje na nastavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

1 d

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: