Hronika 23

14.06.2024.

10:19

Novi detalji napada na učiteljicu u OŠ "Sveti Sava": Majka deteta tvrdi da postoji snimak

Majka čije dete pohađa odeljenje OŠ "Sveti Sava" u kom se dogodio napad na učiteljicu izjavila je za TV Prva da nije bila očevidac toga što se desilo i kazala da se ovakvo nešto ne pamti.

Izvor: B92, TV Prva

Novi detalji napada na učiteljicu u OŠ "Sveti Sava": Majka deteta tvrdi da postoji snimak
Profimedia

Podeli:

Podsećanja radi, otac i majka deteta navodno su napali učiteljicu posle povratka s nastave. Majka deteta iz odeljenja učiteljice koja je napadnuta ispričala je za TV Prva kakve su sve informacije stigle do nje povodom ovog slučaja.

"Moram da kažem kao neko ko je i đak ove škole i kao neko ko ima pravo zbog toga da kažem ispred jedne ovakve ustanove da se ovako nešto ovde ne pamti i da način na koji se danas rešavaju situacije koje čak nisu bile ni proverene, jer je navodno bio problem u tome što je učiteljica gurnula dete", kazala je sagovornica TV Prva.

"Što je najstrašnije, postoji snimak gde se vidi da je dete apsolutno minimalno rukom pomereno, ne gurnuto. Sa druge strane poniziti ženu od preko 60 godina, gde je muškarac pljuje, gde joj izbija telefon iz ruke, gde žena kao furija... Razumem šta znači roditelj koji se brine za svoje dete, mi smo svi roditelji, ali morate da znate da tući ženu od 60 i kusur godina pred decom koja izlaze iz autobusa jer se vraćaju sa rekreativne nastave i jedva čekaju da vide svoje roditelje...", objasnila je ona.

Sagovornica TV Prva kazala je da su deca bila uplašena.

"Danas deca nisu smela da uđu u školu, tresla su se ovde, svi smo morali pojedinačno da uvedemo dete, to su mala deca. S druge strane moram da kažem još jednu stvar, a to je da mi nismo bili upoznati da to dete ima takav zdravstveni problem kojem sasvim sigurno svi želimo svo zdravlje i svu sreću sveta. Ali šta bi se desilo, pošto oni trče uz ove stepenice, idu po užinu, guraju se po dvorištu, igraju između četiri vatre, da neko od dece je slučajno zakači to dete? Da li mi svi moramo da očekujemo da ćemo jednog dana biti isprebijani zbog nečega o čemu nismo upoznati?", upitala je majka Sanja Buljanović.

Ona je otkrila da je učiteljica jutros došla u školu.

"Jeste, učiteljica je na svom radnom mestu i vrlo posvećena ovom odeljenju, iako je je maksimalno ponižena, jer je to pre svega jedno veliko poniženje za jednog prosvetnog radnika od četrdeset godina karijere. S druge strane, ona ima ipak telesne povrede, ima ukočenu vilicu, počupana je kosa. Govorimo o nekom ko može svakom od nas da bude majka. Znači, skočiti na stariju ženu, čak i da ne znam šta starija žena uradi, ovo je učiteljica i to je potpuno jedan drugi padež. To je potpuno bezumlje", kazala je ona i dodala da su svi uz učiteljicu, jer, kako je istakla, ovakav vid nasilja ni u jednom obliku "ne sme da se toleriše".

Podsećanja radi, u četvrtak se desio i incident u OŠ "Jovan Dučić".

Podeli:

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: