Subota, 24.03.2018.

14:28

Skot: Neću danas o bombardovanju

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot nije želeo da na godišnjicu bombardovanja priča o tome, kako Tanjug javlja, "da li će rane između SAD i Srbije ikada zarasti".

Izvor: Tanjug

Skot: Neću danas o bombardovanju
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Skot je nakon dodele Virtus nagrada Trag fondacije u Beogradu rekao novinarima da ne želi da govori o učešću SAD u NATO bombardovanju.

Na pitanje novinara da li misli da će ikada rane zarasti između Sjedinjenih Država i Srbije, Skot je rekao: "Danas o tome neću govoriti".

Danas se navršava 19 godina od početka NATO bombardovanja. Sirene su se čule 78 dana, a ukupan broj žrtava nikada nije utvrđen.

Ipak, procenuje se da je tokom tih 78 dana bombardovanja poginulo između 1.200 i 2.500 ljudi, dok je ukupna materijalna šteta procenjena na više desetina milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: