Subota, 20.08.2022.

19:42

NATO planira odgovor? Nova pretnja Rusima

NATO će odgovoriti na razmeštanje ruskih raketa "Kindžal" u Kalinjingradu, izjavio je zamenik ministra odbrane Poljske Vojceh Skurkevič.

Izvor: Sputnjik

NATO planira odgovor? Nova pretnja Rusima
Foto: Profimedia

"Naši potezi, nakon konsultacija sa saveznicima iz Alijanse, biće adekvatni svim pretnjama i dejstvima Ruske Federacije", rekao je on.

Skurkevič je naglasio i da je saradnja u okviru NATO ključna za osiguranje bezbednosti Poljske.

"Te garancije su na snazi i naši partneri će ispuniti sve svoje obaveze što su konstatovali i ostale članice NATO, kao i predsednik SAD Džozef Bajden", kazao je on.

Podsetimo, kako je prethodno saopštilo rusko Ministarstvo odbrane, u Kalinjingradsku oblast prebačena su tri MiG-a 31 sa hipersoničnim raketama "Kindžal" u okviru strateškog obuzdavanja, oni će biti na borbenom dežurstvu 24 sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: