Četvrtak, 08.08.2019.

09:03

Haos u Kirgistanu: Čuvali bivšeg predsednika i sukobili se sa specijalcima pa ih razoružali

Najmanje 52 osobe povređene su u sukobu pristalica bivšeg kirgistanskog predsednika Almazbeka Atambajeva i specijalnih jedinica za sprovođenje zakona.

Izvor: Tanjug

Haos u Kirgistanu: Čuvali bivšeg predsednika i sukobili se sa specijalcima pa ih razoružali
Foto: EPA-EFE/IGOR KOVALENKO

To je saopštilo Ministarstvo zdravlja te zemlje.

"Broj onih koji su tražili medicinsku pomoć porastao je na 52, od kojih je 20 hospitalizovano. Još 11 osoba je zbrinuto u medicinskom centru specijalnih jedinica", navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi Tas.

Do sukoba je došlo kada su specijalne snage kirgistanskog Komiteta za nacionalnu bezbednost pokušale da uhapse Atambejeva u njegovoj vili u selu Koi Taš.

Pristalice Atambejeva koje su čuvale vilu uspele su da odvrate napad i razoružaju specijalne jedinice i čak uhapse njih šest, nakon čega je došao još veći broj pripadnika specijalnih snaga.

Zbog povećanih tenzija aktuelni predsednik Sobonaj Ženbekob zakazao je hitan sastanak sa Savetom za nacionalnu bezbednost u Biškeku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: