Subota, 04.03.2023.

15:26

Ukrajinski pilot: Performanse SU-27 mnogo bolje od F-16 VIDEO

Prema rečima pilota ukrajinskog vazduhoplovstva, potpukovnika Fišera Dmitrija Vilhelmoviča, performanse F-16 su mnogo niže od performansi njegovog Su-27.

Izvor: bulgarianmilitary/M.S.

Ukrajinski pilot: Performanse SU-27 mnogo bolje od F-16 VIDEO
EPA-EFE/ JAGADEESH NV

Izjavu je dao u video intervjuu snimljenom u leto 2022. On je uporedio dva lovca na osnovu svog iskustva, nakon što je ukrajinski pilot upravljao F-16.

"Leteo sam na F-16, još od prvog dana mi se svideo. Međutim, po performansama je mnogo lošiji od Su-27", priznaje pilot.

Treba napomenuti da je poređenje zasnovano na jednoj od karakteristika po kojima su ruski avioni opšte poznati – sposobnosti manevra u bliskoj borbi.

Mnogi stručnjaci čak kažu da je, u principu, od sovjetskih i ruskih lovaca Su-27 "kralj manevarske vazdušne borbe".

Prema mišljenju stručnjaka, ako se F-16 uporedi sa bilo kojim sovjetskim/ruskim avionom, to bi trebalo da bude MiG-29. Dok je Su-27 mnogo bolji u odnosu na F-15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: