Srpski poslanici sa ambasadorima pet zemalja

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.01.2003.

13:12

Default images
Poslanici koalicije “Povratak“ u Skupštini Kosova sastali su se u ponedeljak popodne u Beogradu sa ambasadorima SAD, Velike Britanije, Italije, Francuske i Rusije. Glavna tema razgovora bila je mogućnost i uslovi za povratak srpskih poslanika u Skupštinu Kosova, čiji rad bojkotuju od novembra prošle godine.

Šef poslaničke grupe koalicije “Povratak” Dragiša Krstović u izjavi za B92 kaže da su poslanici tom prilikom objasnili zbog čega su napustili rad u kosovskom parlamentu. Krstović takođe smatra da su ambasadori razumeli u čemu je problem, jer su, kako je rekao, na kraju razgovora svi izjavili da razumeju težak položaj Srba na Kosovu: "Obećali su da će sa svoje strane da učine sve da se taj položaj srpskih poslanika popravi. S druge strane, sugerisali su da se povežemo s nevladinim organizacijama u njihovim zemljama, da obiđemo njihove glavne gradove, da oformimo jednu kancelariju za informisanje i da svetu pružamo obaveštenja o svemu onome što se dešava na Kosovu, naročito o onome što se dešava u kosovskim institucijama. Nikakav zaključak nismo doneli, nećemo ishitreno doneti odluku. Ambasadori su nam savetovali da sve naše zahteve stavimo na papir, da se podnesu Štajneru i da vidimo kako će Štajner da odgovori i zavisno od toga odlučimo da li ćemo da nastavimo rad u skupštini".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: