Vučić predsednik Jorgovanka zamenik

Aleksandar Vučić izabran je na vanrednoj sednici SNS za predsednika, a Jorgovanka Tabaković za njegovu zamenicu. Izabrani i potpredsednici i predsednik IO SNS.

Izvor: B92

Subota, 29.09.2012.

00:15

Default images

Za Vučića su glasali svih 3.724 delegata koji prisustvuju sednici.

Naprednjaci su na sednici u Centru "Sava" na predlog novog predsednika izabrali i potpredsednike stranke: Nebojšu Stefanovića, Zoranu Milanović, Gorana Kneževića, Igora Mirovića i Bratislava Gašića.

Za predsednika Izvršnog odbora stranke izabran je Radomir Nikolić, sin predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Njega je preložio Vučić. Funkcioneri SNS Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Igor Mirović, Goran Knežević i Bratislav Gašić izabrani su za potpredsednike Glavnog odbora naprednjaka. Članove Predsedništva, kojih ima 30, Glavni odbor SNS će izabrati na prvoj narednoj sednici koja će, kako je novoizabrani lider naprednjaka ranije najavio, biti održana za dva do tri dana.

Novoizabrani predsednik SNS Aleksandar Vučić je poručio, odmah nakon izbora na tu funkciju, da na sledećim izborima u Srbiji pobeda te partije mora biti još ubedljivija i naglasio da je na njima velika odgovornost, jer će, uveren je, u narednih 10 godina odlučivati o sudbini Srbije.

On je rekao da je prethodna vlast ostavila "spaljenu kuću i zgarište" i da SNS prvo mora da sruši tu kuću, kako bi izgradila "poštenu, normalnu i pristojnu Srbiju".

Vučić je od članova stranke, ali i građana Srbije zatražio jedinstvo, kako u odbrani Kosova i Metohije i nepriznavanju nezavisnosti, tako i u borbi protiv korupcije i kriminala, koja će, kako je rekao, biti teška.
Beta
On je pozvao članove stranke da ne bude revanšizma, napominjući da SNS hoće normalnu i pravednu Srbiju. Ali, dodao je, lopovi i pljačkaši će morati da odgovaraju.

Novoizabrani predsednik Srpske napredne stranke poručio je da njemu i predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću cela Srbija može da pozavidi na iskrenom prijateljstvu. Obraćajući se delegatima vanredne izborne Skupštine, Vučić je rekao da će stranka podržavati NIkolića, da je ona uvek njegova, iako više nije njen član. "Bićemo ne samo zahvalni, već i na usluzi onima koji su stvarali stranku", poručio je Vučić, iznoseći izveštaj o radu stranke u proteklom periodu.
Beta
"Nama dvojici cela Srbija može da zavidi na iskrenom prijateljstvu. Mnogi su pričali o rascepu stranke, a danas nas napadaju što se dogovaramo sa predsednikom Nikolićem", ukazao je Vučić.

Obrazlažući predlog da se za njegovog zamenika izabere Jorgovanka Tabaković, koja je guvernerka NBS, Vučić je rekao da se ona "od početka brinula za stranku i davala srce za nju".
Vučić je rekao i da ona ne prisustvuje skupu, jer stranka poštuje zakon i podsetio je da je ona zamrzla funkciju.

Radni deo Skupštine SNS počeo je u 11 sati, uvodnim izlaganjem Vučića, koji je propraćen burnim aplauzom. Vučić je, obraćajući se delegatima stranke, izjavio da je pred naprednjacima velika odgovornost, da će ta stranka voditi Srbiju u narednoj deceniji i da je stranka za četiri godine postojanja postigla neviđen uspeh.

"Moraćemo sebe da menjamo i unapredimo da bismo to mogli da radimo sa uspehom", ocenio je Vučić. On je najavio da će SNS danas drastično podmladiti rukovodstvo, koje, možda, kako je rekao, neće biti najbolje, ali će biti najmlađe i svakako je iskusnije od drugih na političkoj sceni.
Beta
O 11 tačaka dnevnog reda izjašnjavalo se danas 3.724 delegata. Novinarskim ekipama bilo je omogućeno da prisustvuju početku sednice, koja je potom bila zatvorena za javnost. Mediji su, međutim, mogli da proprate petu i šestu tačku , izbor potpredsednika stranke.

Svečani deo sednice počeo je u 17 časova i otvoren je za javnost.

Srpsku naprednu stranku osnovao je 2008. Tomislav Nikolić, koji je podneo ostavku na mesto predsednika SNS nakon što je izabran za šefa države, a stranku od tada - kao v.d. predsednika - vodi Aleksandar Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

319 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: