Nije trenutak za ličnu odgovornost

Boris Tadić kaže da su oni koji se bave evrointegracijama potrošili svu energiju da odbrane integritet države i da Srbija dobije status kandidata za EU.

Izvor: B92

Utorak, 13.12.2011.

20:36

Default images

"I naša diplomatija i svi koji su se bavili evrointegracijama potrošili su svu ljudsku energiju i da odbranimo naš integritet i dobijemo status kandidata", rekao je Tadić na pitanje novinara da li je trenutak da se preispita i personalna odgovornost što Srbija 9. decembra nije dobila kanidaturu za EU.

"Ne postoji zemlja koju nismo obišli. Ja ne znam da li smo imali višu frekvenciju međunarodni sastanaka na ovu temu. Znate, bile su godine kada sam imao po 50 međunarodnih susreta, jednom nedeljno put u svet", rekao je Tadić i dodao da je Ministarstvo inostranih poslova imalo svoj deo posla, kao i Božidar Đelić.

"Ogromna energija je izlivena. Nije nam žao i nećemo da odustanemo. Mi jasno znamo da je to put. Srbija mora da uđe u EU zato što nemamo bolje rešenje. Kada bismo ga imali rado bismo zaokrenuli u ovim okolnostima jer se i Evropa suočavaju sa problemima, a s druge strane Srbija ne može da odustane od elementarnih interesa", rekao je Tadić.

Zamenik predsednika DS Dragan Đilas na sednici Glavnog odbora DS u nedelju je naveo da odgovornost za to što Srbija nije dobila kandidaturu snose i u MIP-u, koje vodi Vuk Jeremić i u ministarstvu za KiM, koje vodi Goran Bogdanović.

Poslednja dešavanja u zatvorenom delu sednice GO DS pokrenula su kod analitičara temu da li kod demokrata postoje unutarstranačke podele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: