EPIDEMIJA TRIHINELOZE SE SIRI

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2002.

18:00

Default images
U Ministarstvu poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede Srbije odrzan je zajednicki sastanak tog i ministarstva zdravlja, ministarstva trgovine, turizma i usluga, u vezi sa pojavom trihineloze. Kako je saopsteno, dogovorena je pojacana i koordinisana aktivnost inspekcijskog nadzora u proizvodnji i prometu mesa i mesnih preradjevina i kontroli prometa zivih zivotinja, navodi se u saopstenju. Epidemija trihineloze presla je sa teritorije Vojvodine u uzu Srbiju. Kako je Radiju B92 receno na Infektivnom odeljenju bolnice u Loznici, do juce je hospitalizovano jedanaest lica zarazenih trihinelozom, a oko 50 osoba se nalazi na ispitivanjima. Posle zaraze trihinelozom, koja je pocela u opstini Novi Becej, nadlezni u Zavodu za zastitu zdravlja kazu da na teritoriji Vojvodine epidemija jenjava. U Srbiji su registrovane 173 osobe obolele od trihineloze, kaze direktor Zavoda Marko Bacic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: