Prevodilac ubio dva vojnika SAD

Jedan prevodilac u Avganistanu ubio je u provinciji Vardak dvojicu američkih vojnika, saopštio je zvaničnik vojske SAD.

Izvor: Tanjug

Subota, 30.01.2010.

11:01

Default images

Prema prvim saznanjima, ubica nije bio ekstremista, već "nezadovoljni radnik". NATO snage u Avganistanu su ranije saopštile da su dvojica američkih vojnika i jedan službenik koji je radio za Amerikance poginuli juče u incidentu na istoku zemlje, ne navodeći detalje.

"Preliminarna istraga pokazuje da je u pitanju bio nezadovoljni radnik", izjavio je neimenovani zvaničnik američke vojske, preneo je Rojters.

Zvaničnik lokalnih vlasti, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da se prevodilac svađao sa vojnicima oko plate i odnosa prema njemu, posle čega je otvorio vatru i ubio dvojicu vojnika. Prevodioca su zatim ubili drugi američki vojnici.

Incident se dogodio u provinciji Vardak, jugozapadno od Kabula.

Stradala četiri avganistanska vojnika

U toj provinciji noćas su se NATO snage sukobile sa svojim avganistanskim saveznicima i u obračunu su ubijena četiri avganistanska vojnika, a ranjeno je njih šest.

Portparol guvernera provincije Vardak Šahedulah Šahed rekao je da su međunarodne snage i avganistanske trupe izvodile operacije protekle noći u toj provinciji, kada je došlo do međusobnog sukoba.

On je dodao da se još ne zna zašto se incident dogodio, ali da veoma žali zbog toga. Šahed je rekao da je taj punkt avganistanske vojske nedavno uspostavljen u toj oblasti.

NATO snage su potvrdile da se dogodio incident između zapadnih i avganistanskih snaga bezbednosti, ali su odbili da navedu druge detalje.

Za sada nema naznaka da su ova dva incidenta povezana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: