Linta: "Besramna je laž da su Srbi počinili zločin"

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao besramnu laž tvrdnje da su pripadnici VR Srpske na današnji dan počinili masakr na pijaci Markale.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 05.02.2023.

20:33

Linta:
Foto: Screenshot/B92

''Apsolutno nije utvrđeno da je 5. februara 1994. godine ispaljena minobacačka granata sa srpskih položaja koja je pala na pijacu. Tom prilikom ubijeno je 68 građana Sarajeva, dok ih je 142 ranjeno'', poručio je Linta u saopštenju.

Pripadnici Vojske RS su, kako je dodao, takođe lažno optuženi da su počinili i drugi masakr na pijaci Markale koji se desio godinu i po dana kasnije - avgusta 1995. godine, kada je ubijeno 37, a povređeno 90 civila.

''Nekoliko nezavisnih timova istražioca, uključujući eksperte Ujedinjenih nacija, je utvrdilo da ne postoje konkretni dokazi da su minobacački projektili u oba masakra ispaljeni sa srpskih položaja'', naveo je Linta.

Linta ističe da se u oba slučaja desio zločin nad civilima koji je počilila muslimanska strana, s ciljem da posluže kao povod da NATO masovno bombarduje Republiku Srpsku.

''Zapadna i muslimanska propaganda su zločin nad civilima na pijaci Markale koristili kao sredstvo da se Srbi dodatno prikažu kao zločinci a Muslimani kao žrtve'', rekao je Linta i dodao da veruje da će doći vreme kada će biti utvrđena prava istina ko su odgovorni za zločine na Markalama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: