Volodimir kreće u novu "akciju": Još nije završio

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je u svom najnovijem video obraćanju da još nije završio sa smenama visokih zvaničnika.

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.02.2023.

07:20

Volodimir kreće u novu
Foto: Profimedia

Kako je istakao, svako ko ne radi po strogim standardima biće otpušten.

Prošle nedelje Zelenski je reagovao na izveštaje o korupciji, 11 meseci od početka rata, otpuštanjem više od deset funkcionera, prenosi Rojters.

Tom prilikom je obećao da neće biti tolerancije za nelegalno ponašanje ili loše upravljanje.

U svom poslednjem obraćanju, Zelenski je rekao da njegova administracija planira da uvede neke nove promene kao deo pokušaja da se nastavi sa brzim i složenim pregovorima koji bi Ukrajini obezbedili članstvo u Evropskoj uniji.

Zelenski će 3. februara biti domaćin samita Ukrajine i Evropske unije u Kijevu gde će se razgovarati o najranijem početku pregovora o pristupanju Ukrajine Evropskoj uniji.

Samit između EU i Ukrajine dogovoren je pre mesec dana, kada je predsednik Volodimir Zelenski razgovarao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

"Radujem se što ću vas sresti u Ukrajini uskoro", napisala je Fon der Lajen tom prilikom na Tviteru.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: