Otvorili vatru na granici: Pogođen je

Jedan naoružani Sirijac je ubijen dok je zajedno sa još jednim naoružanim sunarodnikom pokušao da pređe granicu sa Izraelom u južnom delu Golanske visoravni.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 29.01.2023.

14:18

Otvorili vatru na granici: Pogođen je
EPA-EFE/ATEF SAFADI

Izraelska vojska navodi da su vojnici koji su nadgledali nadzorne kamere uočili dvojicu naoružanih muškaraca kako prelaze takozvanu Alfa liniju - tampon zonu UN koja razdvaja Izrael od Sirije - i približavaju se izraelskoj bezbednosnoj ogradi.

''Vojnici IDF su otvorili vatru u skladu sa standardnim operativnim procedurama'', saopštila je vojska i dodala da je jedan od muškaraca pogođen, prenosi izraelski Tajms.

IDF je saopštila da su osumnjičenom na licu mesta ukazali pomoć vojni lekari, a prema izveštajima medija na hebrejskom, on je nedugo zatim proglašen mrtvim.

Neimenovani vojni izvor naveo je da je drugi osumnjičeni pobegao nazad u Siriju, a u incidentu nije povređen nijedan izraelski vojnik. Ranije ovog meseca IDF je saopštila da su vojnici pritvorili petoricu osumnjičenih koji su prešli na teritoriju Izraela iz Sirije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: