Ukrajina uvela snakcije za 10 sveštenika

Ukrajina uvodi sankcije za 10 sveštenika povezanih sa promoskovskom crkvom zbog toga što su pristali da rade sa ruskim okupacionim vlastima, saopštio je Kijev.

Izvor: Tanjug

Subota, 03.12.2022.

22:48

Ukrajina uvela snakcije za 10 sveštenika
Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

U saopštenju se navodi da su sveštenici na različite načine pristajali na saradnju sa okupacionim vlastima, promovisali proruske narative i opravdavali rusku vojnu agresiju u Ukrajini, prenose mediji.

Većina sveštenika, svi ili pripadnici crkve ili tesno povezani sa njom, žive na teritorijama koje kontroliše Rusija ili su u inostranstvu, saopštila je ukrajinska služba bezbednosti.

Služba bezbednosti Ukrajine nastavlja da sprovodi sveobuhvatan rad na zaštiti ukrajinske državnosti i nastaviće da razotkriva osobe koje ugrožavaju suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, navodi se u saopštenju.

Ukrajinska pravoslavna crkva povezana sa Moskvom je formalno prekinula veze sa Ruskom pravoslavnom crkvom prošlog maja, ali joj mnogi Ukrajinci još uvek ne veruju i optužuju je za tajnu saradnju sa Rusijom, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: