Stigla Ursula FOTO

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen doputovala je u jednodnevnu posetu Srbiji. Nju je na niškom aerodromu dočekao predsednik Srbije.

Izvor: B92

Petak, 28.10.2022.

08:09

Stigla Ursula FOTO
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je predsednici EK na dočeku uručio buket cveća.

Predsednik i Fon der Lajen su zatim otišli da zajedno obiđu radove na izgradnji gasnog interkonektora Srbija-Bugarska u mestu Jelašnica.

Fon der Lajen će potom u Beogradu odvojeno razgovarati sa Vučićem i premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Očekuje se da će Fon der Lajen tokom posete razgovarati sa srpskim zvaničnicima razgovarati o energetici, usklađivanju Srbije sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU i o dijalogu Beograda i Prištine.

Na početku zapadnobalkanske turneje u sredu, Fon der Lajen je u Skoplju kazala da je EU pripremila paket podrške za ceo Zapadni Balkan kako bi pomogla tom regionu u suočavanju sa energetskom krizom.

Tokom jučerašnje posete Prištini, Fon der Lajen je rekla da je mesto Kosova u EU i da Unija bez Kosova nije potpuna, ocenivši da je Priština napravila veliki napredak na evropskom putu.

U Beograd dolazi iz Sarajeva, gde će danas razgovarati sa članovima Predsedništva BiH, drugim političkim akterima i predstavnicima civilnog društva i svečano otvoriti tunel "Ivan" na "Koridoru 5c" koji je finansirala i Evropska unija. Fon der Lajen je juče posetila i Tiranu, a zapadnobalkansku turneju završava sutra u Podgorici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: