Vojni avioni, brodovi i dronovi kruže oko ostrva; premijer: "Arogantno"; očekuje se "adekvatna reakcija"?

Ministarstvo odbrane Tajvana saopštilo je danas da je poslalo avione i brodove da "adekvatno" reaguju na kineske vojne vežbe oko tog ostrva.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 07.08.2022.

08:15

Vojni avioni, brodovi i dronovi kruže oko ostrva; premijer:
Ilustracija: Shuterstock/Dave Colman

Brojni kineski vojni avioni, brodovi i dronovi i danas nastavljaju da sprovode zajedničke vojne vežbe kod Tajvana, simulirajući napad na to ostrvo i tajvansku mornaricu, navelo je ministarstvo u najnovijem saopštenju, prenosi Rojters.

Komentarišući manevre kineske vojske u Tajvanskom moreuzu, predsednik vlade u Tajpeju Su Ceng-čang ocenio je danas da je Kina "arogantno koristila vojne akcije da naruši regionalni mir i stabilnost".

Obraćajući se novinarima u Tajpeju, Su je pozvao Peking da ne demonstrira vojnu silu i osudio "strane neprijatelje" koji izvodjenjem sajber napada i kampanjom dezinformacija pokušavaju da naruše moral naroda Tajvana, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: