Ukrajinski borac iz Azovstala traži pomoć od Maska: "Ako ne vi, ko onda?"

Jedan od boraca u čeličani Azovstal, koju su ruske snage opkolile u ukrajinskom gradu Mariupolju, apelovao je na Ilona Maska da im pomogne u evakuaciji.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2022.

12:45

Ukrajinski borac iz Azovstala traži pomoć od Maska:
EPA-EFE/ ALEXANDER BECHER

Mnogi civili su spašeni iz Azovstala prošle nedelje u skladu sa sporazumom sa Rusijom, ali sa Moskvom nije postignut dogovor da se stotine boraca, od kojih su neki ranjeni, posle višenedeljnog bombardovanja oslobodi.

"@elonmusk ljudi kažu da dolazite sa druge planete da naučite ljude da veruju u nemoguće. Naše planete su jedna pored druge, jer ja živim tamo gde je skoro nemoguće preživeti“, napisao je na Tviteru komandant brigade Mornarice Sergej Volina.

"Pomozite nam da od Azovstala stignemo do zemlje posrednika. Ako ne vi, ko onda? Namignite mi.“

Mask, najbogatiji čovek na svetu, poseduje raketnu kompaniju SpaceX i proizvođača električnih automobila Tesla, a planira da kupi Tviter.

Nije poznato da li je Mask video Volinov tvit. Ukrajinski zvaničnici kažu da se u brojnim podzemnim tunelima Azovstal nalazi oko 1.000 boraca, od kojih je stotine teško ranjeno i hitno im je potrebna evakuacija.

Fabrika je pod teškom ruskom vatrom. U februaru, kada je Ukrajina imala problema sa internetom nakon ruske invazije, Mask je odgovorio na tvit ukrajinskog vladinog zvaničnika tražeći pomoć.

Mask je tada rekao da je SpaceX-ova satelitska širokopojasna usluga Starlink dostupna u Ukrajini i da SpaceX šalje dodatne terminale u zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: