Žestoki obračuni ne prestaju: Vatra bukti na ulici, ranjeno najmanje 66 ljudi; "Nećemo dozvoliti" VIDEO

Nemiri u Bagdadu na protestima protiv ishoda prošlomesečnih izbora nastavljaju se i večeras.

Izvor: B92

Petak, 05.11.2021.

19:55

Default images

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama vide se šatori koji gore, a koje su zapalile bezbednosne snage Irana. Navodno, nezvanične informacije pokazuju da blizu zelene zone ima čak 66 ranjenih. Podsetimo, stotine demonstranata povezanih sa proiranskim snagama narodne mobilizacije izašlo je u petak na ulice u glavnom gradu Iraka, odbacivši ishod parlamentarnih izbora 10. oktobra i upali su u zelenu zonu u Bagdadu, koja uključuje vladine kancelarije i zgradu američke ambasade.

Iračko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u protestima u petak povređeno 125 ljudi: 27 demonstranata i 98 pripadnika snaga bezbednosti, a večeras je saopšteno da "nema povređenih zbog bojeve municije i nema smrtnih slučajeva". Demonstranti su držali slogane protiv iračke vlade i izborne komisije, tvrdeći da je glasanje bilo namešteno i odbacujući prošlomesečne rezultate.

"Nećemo vam dozvoliti da nam ukradete glasove", pisalo je na plakatu sa portretom iračkog premijera Mustafe al Kadimija i krstom na licu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: