Iz Mađarske opet glas protiv migranata i međunarodnih organizacija: "Potpuno su izgubilli zdrav razum"

"Poljska i baltičke države moraju da se bore sa prisilnom i organizovanom migracijom sa istoka", navodi mađarski ministar, Peter Sijarto.

Izvor: Tanjug

Sreda, 27.10.2021.

12:44

Iz Mađarske opet glas protiv migranata i međunarodnih organizacija:
Peter Sijarto, foto: Shutterstock/ irena iris szewczyk

Mađarski ministar spoljnih poslova: "Međunarodne organizacije su potpuno izgubile zdrav razum".

Mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto poručio je danas da međunarodne birokrate, plaćene od evropskih poreskih obveznika, ohrabruju migrante koji ruše evropska pravila, zakone i standarde ponašanja i žele agresivno da nametnu svoj način života.

"Poljska i baltičke države moraju da se bore sa prisilnom i organizovanom migracijom sa istoka", napisao je mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto na Fejsbuku, prenosi MTI.

Sijarto, koji se sastaje u Estoniji sa ministrima spoljnih poslova zemalja istočnog krila NATO, najavio je da je masovna ilegalna migracija jedina tačka dnevnog reda današnjeg sastanka. On je rekao da migracija sama po sebi predstavlja pretnju za region, ali je to dodatno otežano politikom „međunarodnih organizacija koje su potpuno izgubile zdrav razum“.

Osvrćući se na prošlonedeljni stav Brisela „protiv ograde“, Sijarto je poručio: „Evo još jednog bisera, juče se Visoki komesar UN za izbeglice usudio da kaže da Letonija, koja mora da mobiliše sve svoje resurse da zaštiti svoje granice, treba da promeni svoj stav i pusti migrante unutra.Dakle, trebalo bi da ih pustimo unutra; pusti ih na teritoriju Evropske unije pa da im onda damo ogromnu socijalnu podršku." Mađarski ministar je rekao i da su ti isti migranti povredili poljske graničare za vikend.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: