Šta kažu Beograđani o vazduhu u prestonici? VIDEO

Beograd se nalazi u prvih deset gradova u svetu po zagađenosti vazduha, a pitanje zagađenja vazduha najaktuelnije je na početku zimskog odnosno grejnog perioda.

Izvor: B92, Prva

Sreda, 21.10.2020.

21:21

Šta kažu Beograđani o vazduhu u prestonici? VIDEO
Printskrin/ TV Prva

U prestonici, razlozi za smanjenje kvaliteta vazduha su mnogobroji: privatna ložišta i toplane, kao i večiti problem - saobraćaj.

Građani kažu da su primetili da je vazduh zagađen.

"Pa da poprilično, smog generalno, a i Beograd je opet zagađen pa zagađen, ljudi ne vode računa o planeti kamoli o našem gradu", kaže jedna građanka.

"Kako smo preživeli u januaru i februaru, očekuje da će tako biti i ove godine, ništa bolje", dodaje druga.

"Vazduh je zagađen i moramo se prilagoditi ovom stanju u kojem smo, kome ne odgovar, nek ide u selo", poručuje jedan stanovnik prestonice.

O tome šta kažu stručnjaci o tome šta je uzrok i kako utiče na hronične bolesnike pogledajte u video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: