Švedski grad u plamenu - demostranti spalili Kuran, usledio odgovor VIDEO/FOTO

Nemiri su izbili u južnom švedskom gradu Malmeu.

Izvor: Beta

Subota, 29.08.2020.

11:55

Švedski grad u plamenu - demostranti spalili Kuran, usledio odgovor VIDEO/FOTO
Foto: Tanjug/TT News Agency via AP

Više od 300 ljudi izašlo je da protestuje posle akcije ekstremnodesničarskih aktivista koji su spalili Kuran, saopštila je danas policija.

Izgrednici su sinoć palili vatre i gađali policiju i pripadnike službi za spasavanja raznim predmetima, kada je lakše povređeno nekoliko policajaca i privedeno oko 15 ljudi.

Nasile je usledilo posle paljenja Kurana juče popodne blizu većinski migrantske četvrti što su uradili aktivisti ekstremne desnice, to snimili i objavili preko interneta, prenosi novinaska agencija TT.

Dnevnik Aftonbladet javio je da je bilo nekoliko antiislamskih aktivnosti juče u Malmeu, uključujući trojicu muškaraca koji su između sebe šutirali Kuran na javnom trgu.

Policija je javila da su ta trojica uhapšena zbog sumnje na podsticanje mržnje protiv jedne etničke grupe.
Foto: Tanjug/TT News Agency via AP
Foto: Tanjug/TT News Agency via AP
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: