Stigao nalog za hapšenje Pućdemona, treći po redu

Belgija je danas treći put primila Evropski nalog za hapšenje bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pućdemona od španskog Vrhovnog suda.

Izvor: B92

Sreda, 16.10.2019.

10:24

Stigao nalog za hapšenje Pućdemona, treći po redu
Foto: Tanjug/AP Photo/Joan Mateu

Portparolka tužilaštva u Briselu je objasnila da je zahtev stigao na španskom jeziku, ali po zakonu on mora da bude napisan na jednom od tri nacionalna jezika Belgije ili na engleskom, zbog čega će Španija poslati novi zahtev naredne nedelje, prenosi Rojters.

"Uzimajući u obzir kompleksnost zahteva i dva prethodna zahteva protiv Pućdemona, slučaj će zahtevati detaljnu sudsku analizu", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: