Zapaljena kuća bivše šefice ukrajinske centralne banke

Kuća nekadašnje predsednice ukrajinske centralne banke Valerije Gontareve spaljena je u trećem incidentu povezanom s njom.

Izvor: B92

Utorak, 17.09.2019.

13:43

Zapaljena kuća bivše šefice ukrajinske centralne banke

Policija je danas saopštila da istražuju moguće podmetanje požara u kući Gontareve kasno sinoć, u predgrađu Kijeva.

Gontareva je rekla da je dobijala pretnje od oligarha Igora Kolomojskog, koji je usled nacionalizacije u vreme njenog mandata 2016. ostao bez svoje Privatbanke.

Sada članicu londonskog Instituta za spoljnu politiku, Gontarevu je krajem avgusta udario automobil a ranije tog meseca je automobil registrovan na njenu snahu zapaljen u Kijevu.

Kolomojski, koji je ranije javno obećavao da će poslati avion u London da bi Gontarevu vratio u Ukrajinu, porekao je umešanost u te incidente i tvrdio da izjave o "pomoći" bankarki da se vrati kući nisu pretnja.

Portparolka ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Julija Mendel je danas na Tviteru navela da Zelenski "očekuje da nadležne službe istraže novu provokaciju što je pre moguće".

Mendelova je rekla da podmetnuti požar treba da bude prioritet svih policijskih službi.

Zelenski, nekadašnji glumac, poslovao je s medijima u vlasništvu Kolomojskog tokom svoje glumačke karijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: