Šta se dešava na granici Srbije i Hrvatske?

Grupa migranata koja se iz Srbije uputila ka Hrvatskoj je zaglavljena na graničnom prelazu Šid-Tovarnik i nema naznaka da će hrvatska granica biti otvorena.

Izvor: B92, O2

Utorak, 26.12.2017.

21:47

Šta se dešava na granici Srbije i Hrvatske?
Screenshot/O2

Ekipa TV O2 je pokušala da dođe do migranata i granice, ali ih je u tome sprečila pogranična policija, sa molbom da napuste to područje.

“Stotinak migranata je okupljeno oko granice, naša ekipa je zatekla nekoliko desetina njih, a u grupama su i žene i deca, ali nismo mogli da ih snimimo, sve vreme nas je pratila policija, tražeći da što pre napustimo to područje“, kaže reporter Filip Čukanović.
Screenshot/O2
Prema njegovim rečima, do sada su sve televizijske ekipe “najnormalnije mogle da pristupe granici i snime migrante i to nikada nije bio problem, sve do večeras“.

Kako je naveo, do izlaska iz Šida ekipu TV O2 pratilo je jedno civilno vozilo šidskih registracija, a prethodno je uspeo da dobije neke informacije od migranata sa kojima je uspeo da razgovara.

“Migranti su od juče na graničnom prelazu i spremni su tu da borave sve dok se hrvatska granica ne otvori, kako bi ušli u Hrvatsku, a potom i krenuli dalje ka zapadnoj Evropi. Migranti koje sam sretao su rekli da će ostati tu dok ne budu pušteni u Hrvatsku“, izvestio je Čukanović.
Screenshot/O2
Ranije je regionalna televizija N1 javila da je grupa migranata na granici između Srbije i Hrvatske postavila šator. Hrvatska policija stoji na liniji razgraničenja dve države sa nekoliko vozila i u opremi za razbijanje demonstracija i nema incidenata.

Takođe, navedeno je da je grupa migranata organizovala protest, a iz Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije je agenciji Beta rečeno da se "ponovo radi o zloupotrebi i manipulaciji migranata od strane predstavnika pojedinih nevladinih organizacija".

Podsetimo, direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Đurović rekao je danas da se desetine migranata svakodnevno ilegalno i nehumano deportuju iz Hrvatske i Mađarske u Srbiju, kao i da se među njima nalaze i oni koji nikada nisu bili u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: