NUNS: Od smrti Todorovićevog sina prave medijski spektakl

NUNS najoštrije i "s indignacijom" osuđuje kršenje profesionalnih standarda i etičkih načela u izveštavanju u porodičnoj tragediji glumca Srđana Todorovića.

Izvor: B92

Petak, 22.12.2017.

11:37

NUNS: Od smrti Todorovićevog sina prave medijski spektakl

Kako navode, u tom slučaju je viđeno i "odsustvo elementarne empatije".

"Više dnevnih listova i onlajn portala je od smrti jednog deteta napravilo medijski spektakl u kojem su sebi dozvolili sve - od neprofesionalnog i nehumanog ataka na svaki segment privatnosti porodice Todorović, do bezobzirnog ignorisanja njihovog dostojanstva i ljudskih prava."

NUNS upozorava medije da je pravo na privatnost javnih ličnosti donekle ograničeno, ali da u ovoj situaciji nema nikakvog opravdanja za zadiranje u sferu intimnog života.

"Podsećamo kolege i koleginice da je posao novinara da rade u javnom interesu, da informišu i edukuju, a ne da - u ime navodne zainteresovanosti svoje publike - gaze preko elementarnih profesionalnih i ljudskih principa, tako dodatno degradirajući profesiju koja je i inače u ozbiljnoj krizi", navode iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Trogodišnji sin Srđana Žike Todorovića preminuo je iznenada u sredu uveče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: