Vučić "ribao" Dačića zbog Miloševića?

Premijer Vučić na sednici vlade u ponedeljak kritikovao je ministre Ivicu Dačića i Aleksandra Vulina zbog izjava o Slobodanu Miloševiću, piše beogradski mediji.

Izvor: B92

Utorak, 16.08.2016.

00:16

Vučić
Foto: Tanjug

"Premijera je naljutilo veličanje politike Slobodana Miloševića i onog što je on učinio. Misli da nije ni mesto ni vreme da se tako govori", za “Blic” je ispričao jedan od ministara čije se ime ne navodi.

List prenosi da je Vučić rekao da takvi nastupi ozbiljno mogu da ugroze dugo građeni imidž Srbije.

"Osim toga, Vučić je rekao da nije trenutak da se govori o Miloševiću dva dana uoči posete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena i da to može da se tumači kao provokacija", naveo je sagovornik “Blica”.

Isto pišu i “Večernje novosti”, kojima je glavna vest današnjeg broja da je “Vučić ‘ribao’ Dačića zbog Miloševića”, kao i “Kurir”.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić prethodno je rekao da nema krivice Miloševića, Jugoslavije i Srbije, kao i da su srušene laži o genocidu i ratnim zločinima koje su bile osnov za kažnjavanje Srbije i srpskog naroda.

On je podsetio da je od izricanja presude Radovanu Karadžiću prošlo skoro pet meseci ali, iako je presuda javno objavljena, i pored ukazivanja na činjenicu da je u njoj u paragrafu 3460 Milošević oslobođen sumnji za etničko čišćenje i ratne zločine u BiH, "o tome je na Zapadu vladao muk".

"Zato se time ruši slika o opravdanosti zapadne politike prema Srbiji", istakao je Dačić.

Kako se navodi u pisanoj izjavi, u presudi se navodi da je Milošević govorio da svi pripadnici drugih naroda i etničkih grupa moraju biti zaštićeni i da nacionalni interes Srba nije diskriminacija (paragraf 3288), kao i da je potrebno boriti se odlučno protiv kriminala (paragraf 3284).

Nakon toga usledile su burne reakcije pripadnika opozicije koje možete pročitati - OVDE.

Sam premijer Vučić je odbio da komentariše raspravu o ulozi Miloševića rečima da nema vremena da se time bavi, kao i da ne želi da živi u devedesetim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: