Vučić: Pitao sam direktore...; Ilić: Ogromna voda

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u čačanskom naselju Preljina da su ga direktori uveravali da je sve u redu i da neće biti poplava.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.03.2016.

16:12

Vučić: Pitao sam direktore...; Ilić: Ogromna voda

"Nama ostaje da brzo rešavamo problem i da vidimo da svaka kuća bude zadovoljna, a da od sutra krenu opštinske komisije sa vladinim i da nadoknađuju štetu. I nema filozofije. To je nešto što se događa u životu i što su prirodne nepogode. Daćemo i pomoći ćemo koliko možemo, ali to je mnogo manjeg obima sada nego što je bilo 2014. godine", rekao je Vučić.

O tome što nam se ponovo događaju scene od pre dve godine premijer kaže:

"Najradije bih sad i direktore... Ne znam šta bih uradio sa njima... Pitam ih preksinoć da li je sve u redu, kažu, sve je u redu. Koga god da pitam, zato što ne mogu da predvide da će Čemernica da ide metar i trideset centimetara više. Ustanovićemo šta je propust sa leve strane, sa desne ništa nisu mogli. Da su digli metar i trideset, ne bi ništa uradili", dodao je Vučić.

Odgovor na pitanje zašto nam svake godine stižu identične slike poplavljene Srbije dao je i ministar za vanredne situacije na sednici čačanskog kriznog štaba.

"Sve ono što nije urađeno dobro i kvalitetno, to je palo. Radovi su rađeni, sanirano je, očišćeno, ali to je sve nedovoljno. Moraju bedemi da se povećaju, jer je voda ogromna koja se poslednjih godina sliva", rekao je Velimir Ilić.

Ilić zaključuje da su u pravu i građani koji kažu da je do poremećaja u Zapadnoj Srbiji došlo i zbog gradnje auto-puta Koridora 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: