Politika 1

23.05.2024.

18:09

Mali ponosan na predsednika Vučića: "Nad Srbijom je danas učinjen zločin" FOTO

Ministar Finansija Siniša Mali oglasio se nakon što je izglasana Rezolucija o Srebrenici.

Izvor: B92.net

Mali ponosan na predsednika Vučića: "Nad Srbijom je danas učinjen zločin" FOTO
TANJUG/ STR/ bg

Podeli:

"Dvadeseti vek će u istoriji čovečanstva ostati ubeležen kao vek užasnih ratova, koji je završen sa za nas posebno bolnim devedesetim godinama. U 21. veku, umesto da su ratovi prošlost, mi živimo neke nove, prave, ali i diplomatske. Zato ne uspevamo da zalečimo bolne rane sa kojima svet nastavlja da se poigrava. Otvaranje tih rana je nekome bilo politički potrebno i to je najveće licemerje medjunarodnig javnog prava u modernoj istoriji!

Na nama je da nastavimo da se sa pijetetom sećamo i žalimo zbog žrtava svakog rata i da nastavimo da budemo ponosni na predsednika Aleksandra Vučića koji je dostojanstveno danas u Njujorku na najvišem nivou odgovorio na jako težak izazov. Ponosni smo na Srbiju, na njega, na snagu i kredibilitet koje smo pokazali. Ponosni smo jer je celom svetu rekao istinu, i jer se nije plašio onih mnogo većih od nas. Ponosni smo jer im je ukazao na njihovo licemerje, na milione srpskih žrtava u svetskim ratovima, na njihove zločine koji nisu nikada okarekterisani kao genocid.

Hvala svim prijateljskim zemljama koje su razumele šta je govorio, a nadam se da će oni koji su glasali “za” taj stav ubuduće podjednako prema svima da primenjuju. U suprotnom, kuda ide ovaj svet?

Nad Srbijom je danas učinjen zločin, našem narodu je zalepljena etiketa koju ne zaslužuje i to je uradio moderan svet kome su usta puna demokratije i razvoja. Pamtićemo!", napisao je Siniša Mali.

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: