Nova vest
Tenis 3

17.5.2024.

19:00

Zverev: Nije bitno s kim igram u finalu, znam šta je potrebno za trijumf

Aleksander Zverev je po treći put finalista Mastersa u Rimu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Tamo će igrati protiv Nikolasa Đarija ili Tomija Pola, a u polufinalu protiv Alehandra Tabila imao je zaista dosta posla.

Morao je da znatno poboljša igru u odnosu na prvi set i dođe do preokreta, te je na kraju slavio sa 1:6, 7:6 (4), 6:2. Ovo mu je plasman u 11. finale turnira Serije ATP 1.000. Stigao je Borisa Bekera.

"I u drugom setu je bilo problema. Bilo je teško, ali čekao sam pravi trenutak, bio sam dosta strpljiv, to mi je pomoglo. U prvom setu me je potpuno izbacio sa terena, pravio mi je mnogo problema, lomio mi ritam. Ipak, nekako sam uspeo da preokrenem", kaže Zverev.

Pohvalio je igru Čileanca, koji je na ovom turniru eliminisao i Novaka Đokovića.

"On igra tako da je teško biti agresivan, teško je i pomislit – e sada ću da igram forhend ili bekhend. Ono što u početku nisam dobro radio je serviranje. Počeo sam u drugom setu bolje da serviram, to mi je mnogo pomoglo, ali sve u svemu, srećan sam što sam pobedio i što sam u još jednom finalu", dodao je teniser iz Hamburga.

U svakom slučaju, u finalu će biti favorit, ali na meč ne gleda iz te perspektive.

"Nije mnogo bitno ko će biti protivnik u finalu. To ništa ne menja, ovde sam već bio u finalu i pobedio, tako da znam šta je potrebno. Nadam se da ću to iskoristiti", zaključio je Zverev. 

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu