Politika 7

19.04.2024.

16:11

Sednica parlamenta u nedelju?; Opozicija odlaže sednicu

Koalicija "Srbija protiv nasilja" i dalje nije donela odluku da li će učestvovati na izborima, čije je održavanje ona zahtevala.

Izvor: Novosti.rs

Sednica parlamenta u nedelju?; Opozicija odlaže sednicu
A. K./ATAImages

Podeli:

Iako je predsednica skupštine Ana Brnabić juče javno saopštila da je vlast prihvatila njihov predlog da svi lokalni izbori budu u isto vreme, opozicija svojim neodlučivanjem prolongira sednicu parlamenta, čije je održavanje najavljeno za subotu.

Kako je Ana Brnabić juče izjavila, da bi se ispunio zahtev "Srbije protiv nasilja", mora se izmeniti Zakon o lokalnim izborima, te da očekuje da svi poslanici sada zajedno stanu iza tih izmena, što podrazumeva da svojim potpisom podrže ovaj predlog kako bi se zakazala sednica.

Do ovog trenutka to nisu uradili.

Kako "Novosti" saznaju, članice koalicije "Srbija protiv nasilja" pisale su juče predsednici parlamenta i najavili da će odgovor dostaviti do petka 19. aprila u 20 časova.

U tom slučaju sednica parlamenta najranije bi mogla da se održi u nedelju, s obizrom na to da prema Zakonu o Narodnoj skupštini, bilo koji predlog zakona mora da bude u skupštinskoj proceduri najmanje 24 sata pre održavanja sednice.

Članovi koalicije "Srbija protiv nasilja" najavili su u medijima da će večeras u 19 časova doneti odluku o izlasku na izbore, što se uklapa sa rokom koji su poslali Ani Brnabić za izjašnjavanje o njenom ispunjavanju njihovog zahteva.

Opozicija još jednom prolongira procedure koje dovode do formalnog ispunjavanja njihovih zahteva, te se iz ove perspektive još uvek ne zna kada će se održati sednica Skupštine Srbije na kojoj će biti izmenjen Zakon o lokalnim izborima.

Ukoliko oni večeras obaveste Anu Brnabić da podržavaju ono što su sami tražili, postoji mogućnost da parlament zaseda u nedelju.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: