Društvo 0

02.05.2024.

16:13

Čačak dobija novi poligon: Prostire se na 3.000 kvadrata i konačno će biti dovoljan za sve

Na inicijativu Zajednice auto - škola Čačka, krenula je izgradnja saobraćajnog poligona koji će koristiti budućim vozačima, kao i školama za njihovu obuku.

Izvor: RINA

Čačak dobija novi poligon: Prostire se na 3.000 kvadrata i konačno će biti dovoljan za sve
RINA

Podeli:

Poligon je već asfaltiran, završni radovi su pri kraju, a instruktori vožnje kažu da će ovaj poligon biti od velikog značaja za buduće vozače.

"Veliki je značaj ovog poligona, posebno, jer su auto škole od 2013. godine bile na raznim mestima pre toga. Ovaj prostor će učiniti sadašnjim i budućim kandidatima da budu u saobraćaju bezebedniji, gde će napraviti svoje prve korake i na ovom prostoru napraviti bolji uspeh u učenju poligonskih radnji. U Čačku trebnutno ima 11 auto - škola, imamo jednu školu koja ima svoj prostor, tako da će imati dovoljno mesta da se ovde svi snađemo i okupimo, te da na neki način učinimo budućim kandidatima bezbedniju vožnju i učešće u saobraćaju", rekao je za RINU Vaso Dragić, dip. inž. saobraćaja i vlasnik auto - škole.

Finalni radovi na izgradnji poligona su u toku, a konačan završetak se očekuje već za nekoliko dana.

"Završeno je asfaltiranje saobraćajnog poligona, nakon praznika sledi obeležavanje, posle čega će Grad Čačak predati auto-školama poligon na korišćenje. Moram se zahvaliti svima auto - školama na jedinstvu, Zajednice auto - škola u saradnji sa gradom Čačkom rešila je dugogodišnji problem saobraćjnog poligona. Iz budžeta grada izdvojeno je 15 i po miliona za ovu investiciju. Poligon se prostire na nešto manje od 3000 kvadrata i ono što je važno reći, da će sigurno biti mnogo bezbednije u budućnosti za obuku i polaganje budućim vozačima", pojasnio je Miloš Stevanić, pomoćnik gradonačelnika Čačka.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Poznata ulica dobija novi naziv

Ako niški odbornici na sednici Skupštine u utorak, 21. maja usvoje predlog, Jadranska ulica kod Tvrđave u Nišu poneće naziv ulica Heroja sa Paštrika.

8:16

19.5.2024.

15 h

Podeli: