Kosovo 14

19.04.2024.

19:22

Vučić: Za Kurtija nema nikakvih sankcija; Ovo je 11 godina laži i sramote EU i SAD

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije je istakao da je danas 11. godišnjica Briselskog sporazuma, i dodaje da je mislio da je to težak kompromis.

Izvor: Novosti.rs

Vučić: Za Kurtija nema nikakvih sankcija; Ovo je 11 godina laži i sramote EU i SAD
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Podeli:

"Učestvovao sam sa Dačićem, koji je to potpisao, i trpeo sam najteže napade na KiM. Mi smo uradili najbolje za zemlju u tom trenutku.

To je bio jedini način da ne budemo brutalno kažnjeni. Kada to imate u vidu, jasno vam je da smo dobro izdržali sve ovo vreme da ne priznamo nezavisnost Kosova, da i dalje postojimo kao narod, a da sebe nismo ugrozili ratovima i sankcijama," rekao je Vučić.

"Zamislite Kurtija sada zovu na 75. godina Saveta Evrope, da on priča o ljudskim pravima. I nemam problem da pričam o tome uopšte. Znate li koliko će puta da se ovo u budućnosti pušta slobodarskim narodima, ovo što vam kažem desiće se. U udžbenicima će se proučavati kako smo se suprotstavljali onima koji su mislili da su zamena za Boga," dodao je on.

On je dodao da su juče Stejt dipartment, EU i mnogi drugi rekli da Srbija nema pravo da zadržava autobuse na granici sa KiM.

"Nije bilo zadržavanja autobusa. Privedena su dvojica ili trojica Albanaca, i jedan Srbin iz KP. Jedan od njih je bio u UČK, osumnjičen za zločine nad Srbima. Za ovog Srbina bolje da ništa ne govorim.

I pušteni su u roku od 24 sata. Niko nije prebijen, maltretiran...

I svi drže vakelu i predavanje kako šta treba da izgleda. A ja pitam kako se nisu izjasnili zato što je Stefanović u Zubinom Potoku izubijan od batina. Obrenovića držali 7 ili 8 meseci u zatvoru, ubili su Boga u njemu. Reč nisu rekli mesecima," istakao je Vučić.

On je rekao kako svi govore da odluke nisu protiv Srba, a da za Kurtija nema nikakvih sankcija.

"Pričaju nam nemojte o 1999, a tri dana kasnije saznamo da oni nas hoće da vrate u 1995. I neće oni da se vraćaju u prošlost, a mi moramo biti orijentisani ka budućnosti. To je neverovatan bezobrazluk, fascinantno licemerje. Sa time se nijedna zemlja nije suočila," rekao je Vučić.

Dodaje da zapadni lideri ne znaju da vode svoj brod, što se vidi u Ukrajini, ali da ne vole da vide male brodove koji plove svojim putem.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: