LSV: Regulisati poljoprivredu

Novi Sad -- LSV će od nove Vlade Srbije tražiti da zakonom reguliše oblast poljoprivredne proizvodnje i subvencija, izjavio zamenik predsednika LSV-a Bojan Kostreš.

Kostreš je u razgovoru s poljoprivrednicima u novosadskom naselju Klisa rekao da bi se sistemskim rešavanjem pitanja subvencija zemljoradnicima omogućilo da ubuduće lakše planiraju svoju proizvodnju.

"Da bi problem u poljoprivredi suštinski bio rešen, mora biti donet zakon kojim bi bar pet godina bili regulisani odnosi u poljoprivredi. To je ono što će LSV tražiti od buduće vlade i od budućeg ministra poljoprivrede", rekao je Kostreš.

On je podsetio da je na inicijativu LSV-a pre nekoliko meseci usvojen predlog da se traktori ubuduće registruju trajno, a ne jednom godišnje, odnosno da je na zahtev te stranke Ministarstvo poljoprivrede donelo uredbu o akontacijama za poljoprivrednike čija je isplata pre nekoliko dana počela.

Kostreš je rekao da je svestan da "akontacije ne rešavaju u potpunosti probleme paora", ali da su im od pomoći jer zahvaljujući njima država učestvuje u finansiranju poljoprivredne proizvodnje.