Jerkov: Šabić da interveniše

Aleksandra Jerkov iz LSV kaže da poverenik Rodoljub Šabić treba da interveniše da bi podaci o predsedničkim kandidatima od interesa za javnost - postali javni.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2012.

18:23

Default images

"Predsednički kandidati u ovoj kampanji nisu privatna lica, oni su ljudi koji traže poverenje građana za najvažniju državnu funkciju i s tim u skladu moraju sve relevantne informacije o sebi dostaviti svim zainteresovanim građanima", izjavila je ona.

Jerkov, čija stranka na predstojeće izbore izlazi na listi "Izbor za bolji život - Boris Tadić", istakla je da nikada i nije tvrdila da predsednički kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić nije diplomirao, već da je postavila pitanje gde se i kako školovao.

Ona, kako je istakla, ostaje pri pitanju gde je Nikolić diplomirao, kada je upisao studije, kako je studirao, da li je bio dobar student, da li je polagao ispite, da li je dolazio na predavanja, da li su drugi studenti prisustvovali polaganju njegovih ispita.

"Sama nervoza koju je izazvalo postavljanje ovog pitanja i činjenica da je postavljanje pitanja osnov za pretnju tužbom od strane SNS uverava nas u to da postoji nešto problematično kada je u pitanju školovanje predsedničkog kandidata Tomislava Nikolića i da postoje razlozi zbog čega je čitavo njegovo školovanje obavijeno velom misterije", kazala je Jerkov.

Funkcionerka SNS Zorana Mihajlović ranije danas je novinarima pokazala diplome lidera SNS kao dokaz da je Fakultet za menadžment završio 2007. godine u Novom Sadu, a nakon toga i stekao master diplomu na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment, takođe u Novom Sadu.

"Ako je 2007. godine, kako je danas rečeno, Tomislav Nikolić diplomirao, zašto je 2008. godine na predsedničkim i parlamentarnim izborima učestvovao kao kandidat sa srednjom stručnom spremom i zanimanjem građevinskog tehničara", upitala je Jerkov.

Prema njenim rečima, Nikolić je u aprilu 2006. godine izjavio da studira prava u Kragujevcu i da će diplomirati za godinu dana, a diplome koje su danas pokazane ukazuju da jeste diplomirao za godinu dana, ali ne na pravima u Kragujevcu, nego na ekonomiji u Novom Sadu.

"Njegovo visoko obrazovanje se prvi put pominje 2012. na sajtu SNS, gde u njegovoj biografiji piše da je završio ekonomiju u Novom Sadu na fakultetu za industrijski menadžment i ekonomiju. Obaveštena sam na tom fakultetu da Tomislav Nikolić nije diplomirao na toj visokoškolskoj ustanovi", rekla je Jerkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: