Loznica: Ponavljanje glasanja

Na biračkom mestu Baščeluci u Loznici se održava drugo ponovljeno glasanje za gradsku skupštinu. Biračko mesto otvoreno je jutros na vreme i izjašnjavanje građana protiče bez problema, rečeno je novinarima u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK).

Info

Izvor: B92

Petak, 30.05.2008.

16:11

Default images

Glasaće se do 20 časova, a očekuje se da već tokom večeri budu saopšteni preliminarni izborni rezultati.

Izbori na tom glasačkom mestu ponovljeni su treći put pošto je OIK usvojila prigovor stranke G17 Plus uložen zato što je na ponovljenim izborima 22. maja jedna osoba glasala sa zdravstvenom knjižicom.

Prethodnu odluku o ponavljanju izbora (22. maja) doneo je Okružni sud u Šapcu koji je usvojio žalbu Nove Srbije, jer je u sastavu biračkog odbora, na izborima 11. maja, bilo rodbinske povezanosti.

Na lokalnim izborima za gradsku skupštinu Loznice koja ima 51. odbornika, prema dosadašnjim rezultatima G17 Plus osvojila je 13, SRS 12, a koalicija Demokratske stranka, Liberalno-demokratska partija, Srpski pokret obnove i Sandžačko-demokratska partija devet mandata.

Slede Nova Srbija sa šest odbornika, koalicija Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera i Grupa građana "Pokret za Loznicu" sa po četiri, i Demokratska stranka Srbije sa tri mandata.

U Baščelucima je upisano 858 birača, a u zavisnosti od rezultata današnjeg izjašnjavanja može doći do preraspodele jednog odborničkog mandata, koji bi uticao na stvaranje skupštinske većine u lokalnom parlamentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: