Esports B92.net

WoT – Grand Battle

Zvanično je, dobijamo novi scenario Grand Battle. Doduše samo kao test, tako da je moguće da će se neke stvari promeniti tokom testiranja. Ali šta mi zapravo znamo o ovom scenariju? Znamo da je Grand Battle namenjen isključivo za Tier X tenkove, da prati standardna pravila igre: zauzmi bazu ili uništi sve protivnike, format je 30 vs 30 i da je broj artiljerija ograničen na četri po strani.

Klanrur, Miloš Đurović
Podeli
Foto: Wargaming/Klanrur.rs
Foto: Wargaming/Klanrur.rs

Isto tako znamo da dobijamo novu mapu: “Nebelburg„ dimenzija 1.4x 1.4 km, koja je specijalno napravljena za ovaj scenario. Mapa ima 3 spawn pointa, na svakom se stvara po 10 tenkova u formaciji, što znači da se neće desiti da se svi teški tenkovi stvore na jednom mesto, a da na druga dva pointa nema ni jednog. Već će tenkovi biti što ravnomernije raspoređivani po spawn pointovima i uvek ćete u prvim redovima imati oklopnije tenkove, a na začelju će ici samohodna artiljerija. Poenta svega ovoga je da timovi koji se sretnu na određenom delu mape uvek budu podjednake snage.

Foto: Wargaming
Foto: Wargaming

Da bi ste igrali ovaj scenario potrebno je da imate Tier X tenk, u bitku ulazite kao i u svaki drugi scenario, tako što igrate random bitke, a početkom svake bitke imate mali postotak šanse da upadnete u Grand Battle (oko 10%) umesto u random bitku. Ako imate slabiji računar novi scenario će biti automatski isključen, pošto je zahevniji od klasične random bitke, ali ako baš želite da probate ovaj scenario možete to uraditi tako što ćete ga uključiti u opcijama. Upozoreni ste da je zahtevniji, nemojte posle nas da kriviti ako vam cela bitka bude jedan veliki slideshow.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Ali to nije sve! U Grand Battles scenariju možete zarađivati i bonove, ako ne znate šta su i čemu služe kliknite ovde. Količina zarađenih bonova zavisi isključivo od količine dobijenog bazičnog XP-a, što znači da premium i bonusi kao prva pobeda u danu sa određenim tenkome se ne računaju. Treba vam minimum 400 XP-a da biste zaradili 4 bona. Isto tako u ovom scenariju ćete moći da rešavate Personalne misije i da osvajate medalje, doduše neke medalje su izmenjene za potrebe Grand Battles scenarija:

  • Top Gun: Uništi 8 ili više neprijateljskih vozila
  • Radley – Walter`s medalja: Uništi od 10 do 12 neprijateljskih vozila
  • Pool`s medalja: Uništi od 13 do 20 neprijateljskih vozila
  • Raseinial Heroes medalja: Uništi 21 ili više neprijateljskih vozila


Već smo isprobali ovaj scenario i moramo vam reći da je zabavan, ako nemate Tier X tenk preporučujemo vam da što pre nabavite jedan i da nam se pridružite u borbama. U međuvremenu bacite pogled na video koji smo napravili:

WoT

WoT: Priče iz Kubinke - Američki laki tenkovi

Sjedinjene američke države su u Drugi svetski rat ušle dosta kasno, ali to nije sprečavalo njihove tenkove, pre svega lake da kroz Lend Lease program učestvuju u borbama dosta pre toga. Sa druge strane SAD je jedna od retkih nacija koja je razvoj i upotrebu lakih tenkova nastavila tokom celog trajanja rata, ali i dosta dugo nakon toga.

WoT subota 30.12. 11:47 Komentara: 13

World of tanks 1.0!

Wargaming je danas na finalu World of tanks svetskog takmičenja najavio jednu od najvećih promena u igri i njen izlazak pod verzijom 1.0 koji se planira za mart naredne godine. U potpunosti je prerađen engine na kome funkcioniše World of tanks, tačnije razvijen je potpuno novi, grafička unapređenja su velika, najavljeno je 25+ ultra realističnih mapa koje su prerađene postojeće ili potpuno nove, zvuk je poboljšan a najbitnija informacija u svemu tome je da to nikako ne bi trebalo da se odrazi na performanse igre!

WoT subota 23.12. 15:14 Komentara: 42

WoT – Holiday Ops

Za Novu godinu tradicionalno imamo specijale u World of Tanks a kao i prošle godine sada opet imamo kićenje garaže i jelke ukrasima. Dnevno treba izvršavati određene misije za koje dobijate sanduke iz kojih ispadaju ukrasi a kako dižete nivo dekoracija cele garaže tako se i povećava nivo vaše atmosfere što vam donosi neke malo veće bonuse.

WoT petak 15.12. 09:54 Komentara: 15

WoT: Priče iz Kubinke – nemački laki tenkovi

Nemački „panzeri“ će na početku Drugog svetskog rata postati sinonim za vojne uspeke celokupnog Trećeg Rajha a slike komandira na tenkovima kako ulaze u okupirane gradove će zahvaljujući nemačkoj propagandi biti urezane u sećanja miliona ljudi. Međutim malo je poznato da tehnološki gledano nemački tenkovi ne da nisu bili toliko superiorni u odnosu na savezničke, već su čak u većini slučajeva bili dosta lošiji, međutim upravo će im način na koji su korišćeni doneti sve te uspehe na početku rata.

WoT ponedeljak 11.12. 10:35 Komentara: 5

WoT: Priče iz Kubinke – sovjetski laki tenkovi

Posle pauze evo nas ponovo sa istorijkim pričama o tenkovima iz Drugog svetskog rata i kasnijeg perioda baziranih na onome što smo imali pre svega prilike da vidimo i čujemo u najvećem tenkovskom muzeju – Kubinka kod Moskve. Na red dolaze vozila koja bila osnova svih tenkovskih jedinica na početku Drugog svetskog rata, tokom rata malo bila skrajnuta, ali ostala u upotrebi u mnogim armijama do današnjeg dana – laki tenkovi.

WoT ponedeljak 4.12. 09:54 Komentara: 14

World of Warships – Druga sezona PvE bitaka

World of warships je već pre nekog vremena uveo player vs environment sukobe i oni su se pokazali dosta zanimljivi igračima pa tako sada dolazi njihova druga sezona. Sve počinje sa operacijom Frontier i mogu je igrati svi igrači koji su nivoa 8 ili više.

WoT petak 24.11. 15:57 Komentara: 0

WoT - evropski šampion: DiNG

DiNG još uvek sedi na Evropskom tronu. I ako su ovu sezonu završili na trećem mestu to ih nije sprečilo da se probije na sam vrh i da odbrane titulu Evropskog šampiona.

WoT ponedeljak 20.11. 14:07 Komentara: 5

WoWS - stiže Haloween

Povodom praznika Noći veštica u World of warships imamo jedan veliki specijal koji vam omogućava da zaplovite sa snagama dobra i borite se protiv snaga zla! Takođe možete kupiti i posebne pakete u vidu bundeva, ali ono što je dobra vest jeste da poklanjamo po jednu bundevu korisnicima koji se jave!

WoT petak 27.10. 11:08 Komentara: 2

WoT – Najbolji replay – Churchill VII

Nastavljamo sa prikazima najboljih partija koje smo dobili od vas u takmičenju a sada je na redu nešto niži Tier – igrač LaGrof i prespori britanski Tier VI Churchill VII koji dominira ovom partijom.

WoT utorak 24.10. 12:56 Komentara: 9

WoT – Stiže patch 9.20.1

Ujutru 18. oktobra možete očekivati downtime u World of tanks serverima u EU regionu s obzirom da će izlaziti patch 9.20.1 koji donosi promene u personalnim misijama, rebalans vozila, promene u matchmakeru, još modela u HD kvalitetu i još puno drugih novina.

WoT utorak 17.10. 22:04 Komentara: 11

WoT – Najbolji replay – Emil I

Kada smo delili Sabaton tenkove pozvali smo sve igrače da nam šalju svoje snimke iz igre i sada je došlo vreme da vam predstavimo te najbolje partije koje su pristigle. Prva na redu je partija koja je bila druga u konkurenciji Tier VIII-X, igrač sa nadimkom ShteephSRB je odigrao sjajnu partiju na mapi Redshire sa Emil I švedskim teškim autoloader tenkom.

WoT utorak 17.10. 09:48 Komentara: 9
strana 1 od 10 idi na stranu