eSports

Četvrtak, 16.03.2023.

13:24

Nacionalne kvalifikacije se bliže kraju, evo koji srpski esportisti će se boriti za 500.000$

Zahvaljujući Srpskom Savezu Elektronskih Sportova i Esportova (SESE), Srbija će se i ove godine takmičiti na nekim od najprestižnijih evropskih i svetskih esport šampionata.

Izvor: RUR

Nacionalne kvalifikacije se bliže kraju, evo koji srpski esportisti će se boriti za 500.000$
Foto: SESE

U pripremi za Svetski Esport Šampionat (IESF), koji se ove godine održava u Jašiju (Rumunija), SESE će srpske igrače odvesti i na Evropski Esport Šampionat (EEF). Pored toga, naši reprezentativci će se takmičiti i na turnirima u organizaciji Globalne Esport Federacije (GEF) – Evropske Olimpijske Igre u Katovicama ovog juna, kao i na internacionalnom Global Esports Games prvenstvu u Rijadu krajem decembra.

Ukupna vrednost nagrada ovih šampionata iznosi više od pola miliona dolara.

Svoje talente i umeće na svetskoj sceni IESF prvenstva imaće priliku da pokažu najbolji igrači Counter Strike-a, Tekken-a, PUBG MOBILE-a, eFootball-a, i Dote 2. Naši reprezentativci će o trošku SESE saveza otputovati na Svetski IESF Šampionat, koji će se odigrati u Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra.

Kada je u pitanju status nacionalnih IESF kvalifikacija, za neke od popularnih naslova finalisti su već odabrani. Tako je na Dota 2 kvalifikacijama trijumfovao tim Level UP Esports, dok je konačni pobednik u pojedinačnim Tekken mečevima naš poznati borac Vlada ”COLDHEART” Stanković, koji je pokazao izvanredne veštine u igri i zaslužio prvo mesto. Vlada je time sebi osigurao direktan plasman na svetsko prvenstvo.

vlada-tekken-irl2023-quali-2-1Foto: SESE

Reprezentativci ostalih IESF igara biće odabrani do kraja ovog meseca.

Ove subote, 18. marta očekuje nas uzbudljivo finale CS:GO takmičenja gde će snage odmeriti ekipe JužnijeTužnije i Aspera Esports, pobednici prvih kvalifikacija, kao i Exeqtorz i iNation, finalisti drugih kvalifikacija. Za nedelju, 19. mart rezervisan je dugo iščekivani PUBG MOBILE turnir, koji se u našoj zemlji organizuje po prvi put.

I za kraj ostaje još eFootball LAN završnica nacionalnih kvalifikacija, koje će se odigrati u nedelju, 26. marta u 12:00 časova, u prostorijama SESE saveza u Beogradu. I ovim prilikom vas pozivamo da se prijavite putem ovog linka.

Najbolji igrač sa nacionalnih eFootball kvalifikacija će ostvariti direktan plasman na Svetsko IESF Prvenstvo u Jašiju (24. avgust – 4. septembar).

Podsećamo, pobednički timovi sa ostalih nacionalnih IESF kvalifikacija će prvo morati da se dokažu i na regionalnim onlajn kvalifikacijama, a najbolji sa tih turnira će ostvariti plasman za Svetski IESF Šampionat u Rumuniji.

Copy_of_20220708_DGTL_Lavinia_Gordan-05501Foto: SESE

“Kao jedina organizacija u Srbiji koja organizuje nacionalne kvalifikacije za sve vrste esport takmičenja, SESE se od svog osnivanja 2008. bori da se Srbija pozicionira kao zemlja talenata na svetskom esport tržištu. Ovaj podvig nije nimalo lak, ali upornost i istrajnost, kako organizacije tako i samih esportista, doveli su do toga da je SESE iznedrila esport igrače svetskog ranga, a rezultati sa takmičenja govore tome u prilog”, rekao je Nikola Nešović, generalni sekretar saveza. Najveći uspeh smo zabeležili 2015. godine kada smo u Južnoj Koreji odneli titulu svetskog prvaka u ukupnom ekipnom plasmanu”, dodao je.

Prenos svih domaćih turnira emitovaće se na Klan RUR YouTube kanalu putem kojeg možete pratiti sve nacionalne IESF kvalifikacije.

Sve aktuelne informacije o IESF, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

12 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

15 h

Podeli: