Esports zvanično postaje disciplina na sledećim Letnjim Azijskim Igrama

Iako smo već imali priliku da vidimo esports na Azijskim Igrama, ovo će biti prvi put da će pobednici biti nagrađivani medaljama.

eSports

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Četvrtak, 09.09.2021.

17:34

Esports zvanično postaje disciplina na sledećim Letnjim Azijskim Igrama

Azijski Olimpijski Komitet je zvanično otkrio 8 esports naslova koji će se igrati na narednim Letnjim Azijskim Igrama. Devetnaeste Azijske Igre će se održati u septembru 2022. godine, u kineskom gradu Hangdžou.

Ovo su igre koje će se igrati na Letnjim Azijskim Igrama 2022:
  • Arena of Valor
  • Dota 2
  • Dream Three Kingdoms 2
  • EA Sports FIFA
  • Hearthstone
  • League of Legends
  • PUBG Mobile
  • Street Fighter V


Letnje Azijske Igre u Indoneziji, održane 2018. godine, su uvrstile esports kao demonstracioni sport, što znači da najbolji takmičari nisu osvajali medalje. Igre koje su se tada igrale bile su Arena of Valor, Clash Royale, Hearthstone, League of Legends, Pro Evolution Soccer i StarCraft II.

Azijske Igre 2022 će biti drugo takmičenje pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog Komiteta na kojem će se esportisti nadmetati za medalje. Prvo takvo takmičenje bile su Jugoistočno Azijske Igre, koje su se održale 2019. godine na Filipinima. Filipini su osvojili tri zlatne medalje (Mobile Legends, Starcraft II i Dota 2), Tajland dve (Tekken 7 i Arena of Valor), a Malezija jednu (Hearthstone).

Da li ćemo videti esports na Letnjim Olimpijskim igrama 2024. godine?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: