Počinje razvoj nacionalnih LoL esport liga na Balkanu

Početkom godine najavljena je saradnja između turnirske platforme Challengermode i regionalnog organizatora takmičenja Fortune Esports koja za cilj ima rast amaterske esport scene u regionu, pre svega kroz sistem Nacionalnih Esport Liga (NEL).

Izvor: Nikola Saviæ RUR

Utorak, 12.03.2019.

17:05

Počinje razvoj nacionalnih LoL esport liga na Balkanu

Izvor: RUR Esports

Sistem Nacionalnih Esport Liga biće integrisan u okvir Esports Balkan Lige (EBL) koja pripada Riotovom programu Evropskih Regionalnih Liga (ERL) i kvalifikuje najbolje 2 ekipe za European Masters.

Ovime će igračima biti pružena direkna šansa da od svoje zemlje dođu do evropske scene i započnu razvoj svoje esport karijere.

Organizovanje Nacionalnih Esport Liga će se odvijati u nekoliko faza, a za sada je potvrđeno da će u prvoj fazi, koja počinje u aprilu, svoja takmičenja dobiti Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Fortuna Esports će biti nosilac projekta za Srbiju i BiH, a Nacionalne Esport Lige Crne Gore i Slovenije biće realizovane u saradnji sa Esports Savezom Crne Gore (ESSCG) i Društvom za elektronske športe (SPID.SI).

NEL šampioni će pored novčane nagrade dobiti i mesto u zatvorenim kvalifikacijama za narednu sezonu EBL i time dobiti priliku da zaigraju na jednom međunarodnom turniru protiv drugih šampiona iz regiona.

U ovom trenutku svaka nacionalna Liga će imati samo prvu diviziju, u kojoj će se takmičiti najboljih 6 timova koji će biti izabrani na osnovu prethodnih uspeha i kroz sistem otvorenih kvalifikacija koje će prethoditi takmičarskoj sezoni.

Plej-of završnica svake Nacionalne Esport Lige biće emitovana uživo putem Fortuna Esports YouTube i Twitch kanala i Sport Kluba.

„Razvoj amaterskog takmičenja je oduvek bio jedan od naših prioriteta jer verujemo da je potrebno imati zdravu osnovu koja će biti potpora najvišem takmičarskom rangu koji trenutno predstavlja EBL.

Džaril, direktor Fortuna Esports, je ovom prilikom izjavio:

“Trenutno imamo situaciju da igrači koji su igrali prve Junior Kupove sada debituju u EBL timovima i predstavljaju nove talente našeg regiona. Nacionalne Lige će pružiti još bolji i jasniji okvir za sve igrače i timove koji imaju želju da se dokažu i pokažu da imaju ono što je potrebno da bi uspeli.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: