Team Liquid nakon epske bitke do titule šampiona LCS lige

Jutrašnji okršaj ostaće zapamaćen kao jedan od najinteresantnijih u istoriji severnoameričke League of Legends scene. Veliki rivali – TSM i Team Liquidbili su spremni za finalnu bitku šampionata i nisu nas nikako razočarali. Ova best of 5 serija je definitnivno jedna od najzabavnijih i najneizvesnijih serija koje smo imali priliku da vidimo u poslednjih nekoliko sezona, Team Liquid ju je na kraju dobio,m okrenuvši rezultat sa 0 – 2 na 3 – 2.

eSports

Izvor: Nepenthe RUR

Nedelja, 14.04.2019.

17:36

Team Liquid nakon epske bitke do titule šampiona LCS lige

Izvor: RUR Esports

Sergen ’’Broken Blade’’ Selik i Metju ’’Akadiaan’’ Higinbotam, pokazali su fenomenalnu igru na početko, što je donelo TSM-u dve relativno lake pobede. Njihov timfajt je bio gotovo perfektan, kao i makro igra. Liquid je bio praktično sateran u ćošak i na korak od poraza. Zahvaljujući znatno boljoj timskoj igri, Liquid je iznenadio TSM u naredna tri gejma. Uz odlično kretanje njihovog džanglera Džejk ’’Xmithie’’ Pukera i dobrom korišćenju Summoner teleporta, Liquid je uspeo da izjeadnači rezultat i odvede seriju u poslednju petu partiju.

TSM je imao fenomenalan start partije, gde su potpuno kotrolisali mapu zahvaljujući dobijenim timfajtovima. U tridesetom minutu imalu su 5000 golda prednosti i četiri zmaja. Na žalost TSm fanova, ove je počeo njihiov kraj. Jesper ’’Zven’’ Sveningsen bio je uhvaćen van pozicije, što je omogućilo Liquidu da se potpuno povrati u partiju uzevši Barona i smanjivši prednost. Kroz dobre timfajtove, Liquid je dogurao sve do baze TSM-a, gde su ubrzo i završili gejm i domogli se titule šampiona prolećnog dela LCS lige Ovo je zaista srceparajući poraz za TSM, koji je bio na korak od povratka na tron, nakon katastrofalne perthodne godine. Ipak, ovosezonski rezultat bi trebalo dodatno da ih motiviše za narednu sezonu.

Sa druge strane, Liquid je osvojio treću titulu za redom, a njihov AD keri – legendardni Jiliang ’’Doublelift’’ Peng, zabeležio je ukupno šestu titulu u karijeri. Liquid nema vremena za odmor, jer ekipa ima nešto više od mesec dana da se spremi za predstojeći MSI, gde će ukrsitit koplja protiv najboljih ekipa na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: