Esports B92.net

Vlasnik Memfis Grizlija kupio HotS tim

Vlasnici sportskih klubova nastavljaju da ulažu u esport.

nikola savić klan rur
Podeli

Džed Kaplan, jedan od vlasnika čuvenog NBA tima Memfis Grizliji, objavio je da je osnovao esport organizaciju pod imenom Simplicity, zajedno sa njegovom investitorskom grupom. Džed Kaplan je takođe i manjinski vlasnik premijerligaša Svonzi Siti iz Velsa.

U čitav projekat je uložena višemilionska cifra, a prvi korak ove organizacije je kupovina Heroes of the Storm tima Old Gods.

U izjavi za portal theScore Esports, marketing menadžer organizacije Simplicity, Džeremi “Lambzy” MekLamb, je rekao da organizacija jasno vidi kako HotS raste i razvija se kao esport i da su upravo iz tog razloga rešili da u svet esporta uđu prvo upravo preko Blizzardove mobe.

Odlučili su se za tim Old Gods, sastavljen od proverenih veterana ove igre, koji su na profesionalnoj sceni praktično od samih početaka igre i koji trenutno imaju mesto u najvišem rangu takmičenja, u prvoj fazi 2018 Heroes Global Championship, u okviru severnoameričke Pro lige.

Postavka tima se sastoji od igrača Rafael “Hosty” Tsantili, Aron “erho” Kapes, Kejvan “k1pro” Itakura, Džon Paul “KingCaffeine” Lopez i Kristofer “Zuna” Bučter. Nama se u ovom timu jedino ne sviđa što je tu Hosty, poznat Hearthstone zajednici po velikom skandalu koji je izazvalo njegovo varanje, nakon čega je praktično napustio Hearthstone scenu i prešao na HotS.

Priliku da gledamo “Stare Bogove” pod novim imenom imaćemo već ovog petka, kada na otvaranju nove HGC sezone igraju protiv Gale Force eSports.

Izvor: Klan RUR

HotS

Method ulazi na HotS scenu preko bivšeg tima Expert

Možda niste čuli za tim Method, jer ne pokriva toliko tradicionalne esport igre koje su popularne kod nas, ali je u pitanju jedna zaista ogromna esport organizacija koja pokriva veliki broj igara, od kojih je svakako najpoznatiji njihov WoW Guild, ali tu su još i PUBG tim, fajteri, Rocklet League, H1Z1, a od danas – i HotS tim.

HotS subota 20.01. 02:30 Komentara: 0

Šta nam to nagoveštava HotS Twitter nalog?

Kada je u pitanju Heroes of the Storm i najava novog sadržaja, Blizzard često voli da tizuje i zadirkuje svoje fanove nekim malim nagoveštajima pre nego što zvanično objavi nov sadržaj i onda da posmatra fanove kako pokušavaju da razotkriju šta nam to novo stiže.

HotS ponedeljak 15.01. 21:02 Komentara: 1

Konačno StarCraft heroj – Firebat stiže u Nexus!

Pričalo se o njemu već duže vreme i bilo je samo pitanje vremena kada će se pojaviti zvanično u Heroes of the Storm. Pošto su istrošili sva praznična iznenađenja, Blizzard je odlučio da pusti zvanični hint za novog heroja – Blaze, Firebat stiže u Nexus!

HotS četvrtak 21.12. 21:04 Komentara: 4

HotS: Nova sezona doživela debakl na startu!

Jučerašnji patch, pored velikih gejmplej izmena, doneo je sa sobom novi MMR sistem. Igrači su nestrpljivo čekali Performance-Based Matchmaking na startu nove sezone. Ipak mnogi od njih su umesto zadovoljstva doživeli velike frustracije, što je navelo Blizzard da momentalno reaguje!

HotS četvrtak 14.12. 12:33 Komentara: 4

Stigao je "HotS 3.0" - najveće gejmplej izmene do sada!

Mora da je Chromie umešala svoje prste u novi patch iako se ne nalazi u njemu. Velike gejmplej izmene najavljene na BlizzConu kao “gameplay 2018 izmene” ipak su stigne kalendarski u 2017. godini. Ogromne promene na građevinama, kampovima, minionima i Stealth herojima konačno su ugledale svetlo Nexusa!

HotS sreda 13.12. 13:09 Komentara: 4
strana 1 od 2 idi na stranu