Topson zvanično napustio OG, planira da se takmiči na kvalifikacijama za TI11

Posle više od četiri godine, dvostruki TI šampion Topson je odlučio da napusti OG, u nadi da će pronaći novu ekipu za ovogodišnje TI kvalifikacije.

eSports

Izvor: Božidar Radovanoviæ RUR

Sreda, 03.08.2022.

17:23

Topson zvanično napustio OG, planira da se takmiči na kvalifikacijama za TI11
Foto: OG

Na ivici raspada, OG je na proleće 2018. godine sastavio novu ekipu kako bi se takmičio na kvalifikacijama za TI8. N0tail, JerAx i Ceb su tada doveli anu i Topsona, dva praktično nepoznata igrača.

Na TI8 su ušli kao totalni autsajderi – mnogi su predviđali da će šampionat završiti na poslednjem mestu. Suprotno svim očekivanjima, OG je sa istim sastavom osvojio ne jedan, već dva International-a.

Originalni sastav je od tada prošao kroz nekoliko promena, da bi organizacija za TI10 dovela Sumaila i Saksu. San o trećoj uzastopnoj TI tituli je tada zamro, kada je Spirit porazio OG u lower bracketu plejofa.

Topson je tada odlučio da napravi pauzu od profesionalne Dote 2, kako bi proveo više vremena sa porodicom. U tom periodu je živeo u Maleziji, gde je svakodnevno strimovao na Twitch-u.

Skoro godinu dana kasnije, Topson je izjavio da planira da se vrati na profesionalnu scenu, ali tek posle TI11, tokom perioda velikih transfera. OG je u međuvremenu izgradio potpuno novi sastav, koji je ostvario ogroman uspeh na evropskoj sceni – u maju su čak osvojili Major u Stokholmu.

Međutim, Major u Stokholmu ga je, po njegovim rečima, ”toliko inspirisao”, da je odlučio da krene u potragu za ekipom već sada. Ovo znači da ćemo Topsona verovatno videti na kvalifikacijama za TI11, gde će odmeriti snage sa ekipama kao što su Team Secret, Nigma Galaxy, Alliance, Entity, a potencijalno i Team Liquid.

Ako se kojim čudom plasira na TI11 (što nije nimalo nemoguće), gledaćemo ga u duelu sa njegovom starom ekipom!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: