Esports B92.net

CS:GO igrač uhvaćen kako vara na LAN-u

Tokom eliminacionog meča Optic Indije i Revolutiona, admin tim je otkrio da Nikhil “forsaken” Kumavat, član Optica, koristi nedozvoljen software, pomoću kojeg vara. Zbog tog poteza, cela njegova ekipa je diskvalifikovana.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Oni su prvi meč izgubili od Frostfire-a, ali nakon toga u meču protiv Revolutiona, poveli su sa 1-0 u mapama. Tokom druge mape usledila je duža pauza, nakon koje je admin tim izjavio da Forsaken čituje.

Članovi CSGO2ASIA, koji su bili tamo uživo, podelili su sa svima šta se tačno desilo. ”B5 platform anti-cheat” se aktivirao zbog određenih sumnjivih radnji, što je signaliziralo admine da provere Forsakenov računar. Kada se on Alt+tabovao, admini su primetili sumnjiv program, koji je on ubrzo obrisao. Oni su uspeli da povrate taj fajl, pa iako nisu uspeli da pokrenu program, to im je bila dovoljna informacija da diskvalifikuju ovu ekipu.

U klipu ispod možete videti trenutak kada je Forsaken uhvaćen.

Brzo nakon toga direktor Optic Indije je izjavio da ostali igrači nisu znali šta Forsaken radi, koji je odmah nakon ovih dešavanja uklonjen iz tima.

Ovo je naravno izazvalo mnoge profesionalne igrače da prokomentarišu dešavanja, ali najzanimljiviji komentar ostavio je član Tyloo-a BnTet. On je samo tviteru nalogu izjavio da je već duže vreme poznato u azijskoj sceni, da Forsaken koristi nedozvoljenje programe.

Čak se i NiP našalio na ovu temu, uz poruku da varanje nije u redu.

Izvor: RUR

LoL

NBK i apEX konačno napustili G2

Nejtan “NBK“ Šmit i Dan “apEX” Madeskler su neaktivni još od juna ove godine, kada je G2 doveo Eduara ”Smithzz” Dubordoa i Kevina ”Ex6tenz Drulansa, a od danas će zvanično biti slobodno da pronađu novu ekipu.

CS:GO ponedeljak 8.10. 18:59 Komentara: 1

CS:GO – NAVI ubedljiv protiv BiG-a

Prvi meč plej-ofa na FACEIT mejdžoru u Londonu bio je izmedju Natus Vincere-a i nemačke ekipe BiG. NAVI je ubedljivo slavio na obe mape i sada čekaju pobednika iz meča Complexity-a i MIBR-a.

CS:GO četvrtak 20.09. 18:29 Komentara: 0

CS:GO - FACEIT napravio kratke filmove o igračima

FACEIT, organzitaor CS:GO mejdžora u Londonu je prethodnih dana na svom Youtube kanalau okačio 3 klipa, o 3 različita profesionalna CS:GO igrača. U klipovima koji traju 5-10 minuta, možemo da vidimo neke intersantne životne priče igrača koji učestvuju u Londonu.

CS:GO četvrtak 20.09. 16:18 Komentara: 0

Veliko iznenađenje u finalu DreamHacka u Stokholmu

Juče smo mogli da gledamo veliko finale Dreamhack Mastersa u Stokholmu izmeđi dve najbolje plasirane danske ekipe, a kao i u grupnom delu takmičenja bolja je bila ekipa North. Astralis je do ovog turnira imao gotovo savršen učinak protiv Northa, pobedivši u 27 od 32 odigrana međusobna meča, ali ovoga puta North je uspeo da napravi veliko iznenađenje i osvoji najveću titulu do sada.

CS:GO ponedeljak 3.09. 22:39 Komentara: 10

Valve menja sistem kvalifikovanja za buduće Mejdžore

Na oficijalnom sajtu CS:GO-a, Valve je sinoć izbacio blog pod nazivom ”Winning is everything”, koji nam govori o tome kako će se od 2019. godine promeniti pravila oko dobijanja statusa legende na Mejdžor turnirima. Trenutna situacija je da top 8 timova sa prethodnog Mejdžor turnira dobija direktan poziv na Legends Stage,a poslednjih 8 ekipa se plasira automatski na Challenger Stage.

CS:GO sreda 29.08. 15:13 Komentara: 2
strana 1 od 2 idi na stranu